Home / Algemeen / Tijnagel matchwinnaar voor Weesp

Tijnagel matchwinnaar voor Weesp

FC Weesp heeft goede zaken gedaan in de zondag tweede klasse B door in Bovenkerk met 1-2 te winnen van RODA’23. De ploeg van Karel Knaap had die voorspong bij rust al bereikt. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd wist RODA’23 keeper Robin Visser nu niet te scoren.

“Maar dat had hij zeker gedaan als hij gewoon in de spits had gestaan”, zegt trainer Ruud Visser van RODA’23. Zijn ploeg had een paar opgelegde kansen waren  vandaag niet aan de aanval van RODA’23 besteed. Visser: “Het waren allemaal ballen die voorlangs gingen. Echt balletjes voor Robin (Visser,red.). Het zit ons gewoon even tegen. Ik heb maar weinig spelers tot mijn beschikking. Vandaag had ik geen enkele verse wissel.”

Weesp viert een van haar treffers tegen RODA’23

Die personele problemen had zijn collega van Weesp, Karel Knaap, ook wel een beetje. Zo miste hij Buddy Buddenberg vanwege een schorsing en na twintig minuten zag hij zijn vervanger, zijn broertje Koen, ook nog eens uitvallen met een blessure. Een A-junior, Bart Tijnagel, moest hem weer vervangen maar die zat nog in de kleedkamer om zich om te kleden toen zijn invalbeurt gewenst was. Het gevolg was dat Weesp zo’n tien minuten met tien man speelde. Knaap: “Dat was precies de fase waarin in RODA scoorde.” Visser: “Ik denk niet dat het wat uitmaakt met betrekking tot de organisatie want ze gingen nu gewoon met 1 spits spelen in plaats van met twee. Dus daar zal  het niet aan gelegen hebben dat we scoorden.”

RODA coach Rudd Visser vond dat zijn ploeg recht had op een punt

Weesp was al na veertien minuten op voorsprong gekomen. Marcin Kmiecik werkte een voorzet van Jaimy van Vliet goed af. Daarna speelde Weesp dus even met tien man. Of het nu wel of niet aan de man minder lag maar RODA’23 scoorde wel via Bnar Tofeek. De eindstand werd al voor rust bepaald. Rick van de Burg gaf voor en de jonge invaller Bart Tijnagel zag zijn schot in eerste instantie getopt worden door Visser maar in de rebound scoorde hij wel (1-2).

Beide ploegen kregen voldoende kansen om meer treffers te maken. Zo kregen Kmiecik en Jasper Spanjerberg grote mogelijkheden om voor Weesp te scoren omdat RODA op zoek ging naar de gelijkmaker. Doelman Arno Copier hield Weesp echter aan de goede kant van de score door vlak voor tijd Stef Leliveld in een ‘oog in oog’ situatie van score af te houden.

Karel Knaap sprak na afloop van een zwaar bevochten maar verdiende overwinning. Zijn collega Ruud Visser vond dat een gelijkspel meer de juiste verhouding weer zou geven. Roda zakt door de nederlaag naar de zevende plaats terwijl Weesp de tweede plek nu deelt met NVC dat een ruime nederlaag leed tegen Hoofddorp.

 

Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassen pagina van 2A

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)