Foto Jan Vonk | Timo Boot vergeet doelman Balk te passeren

Timo Boot (WVHEDW) weer helemaal terug na enkelblessure

Na een maand blessureleed is Timo Boot weer helemaal terug bij de zaterdag eersteklasser WV-HEDW. De aanvallende middenvelder kampte met een enkelblessure, waardoor hij zeker een maand moest toekijken, maar is de laatste wedstrijden van belangrijke waarde voor de ploeg van Kees Oostermeijer.

Boot: “Het is heerlijk om weer deel uit te maken van het elftal. De enkelblessure die ik opliep tijdens een training is verleden tijd. Ik ben blij dat ik eindelijk weer mocht voetballen. Ik heb toch een maand langs de kant gestaan. Het is lekker om meteen belangrijk te zijn voor het team.”

Foto Jan Vonk | Boot in duel met Sverre Ubbels van HBOK

Inmiddels heeft Boot zich weer in de basis geknokt bij de Amsterdammers. Begin deze maand maakte hij zijn rentree in de 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Forum Sport waar hij meteen belangrijk was met een assist. “Sinds mijn rentree gaat het allemaal goed. In de bekerwedstrijd daarna tegen Sporting’70 scoorde ik drie keer. En afgelopen weekend tegen Sportlust’46 gaf ik een assist. Ik ben weer helemaal de oude aan het worden. In het begin had ik geen wedstrijdritme, maar nu ben ik fit en heb ik mezelf in de basis gespeeld.’’

Het gepromoveerde WV-HEDW kent een goede start van het seizoen en kan langzaam naar het linker rijtje gaan kijken. Boot sloeg het allemaal vanaf de zijlijn gaande. “Ik was er wel altijd bij met de wedstrijden, maar het is toch anders wanneer je niet op het veld staat. Je valt er een beetje buiten. Ik voelde mij meer supporter dan speler van het team.”

Morgen (zaterdag) speelt WV-HEDW de altijd beladen wedstrijd tegen FC Aalsmeer. De bezoekers verloren de laatste drie wedstrijden terwijl de thuisploeg dit seizoen thuis nog ongeslagen is. “Ik ken de tegenstander niet heel goed, maar ze zijn het seizoen goed begonnen ook al hebben ze de lasten weken verloren. Wij hebben een goed team die het iedere tegenstander moeilijk kan maken. Dat hebben wij de afgelopen weken tegen de koplopers (tegen ARC en Sportlust’46 werd het allebei 1-1, red.) wel laten zien.”

De wedstrijd tussen WV-HEDW en FC Aalsmeer is onze wedstrijd van de week. Een uitgebreide samenvatting en reacties kunt u maandag zien op onze website.

Verslag Roy Baltus
Foto’s Jan Vonk | Timo Boot twee weken geleden tegen ARC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)