Tim de Jong en Manolito Joren van Diemen naar Ajax

Ajax heeft haar selectie voor volgend seizoen versterkt met Tim de Jong en Manolito Joren. De twee talenten komen over van Diemen en zullen in eerste instantie hun speelminuten gaan maken in het tweede elftal van de hoofdklasser.

Diemen-trainer Martin van Egmond beaamt dat de twee spelers toe zijn aan een stap hogerop. “Natuurlijk is het jammer voor Diemen dat ze vertrekken, maar ik denk dat het een goede stap is voor beiden. Ze hebben een fantastische ontwikkeling doorgemaakt bij Diemen en bij Ajax kunnen ze zich verder ontwikkelen en doorbreken.”

De Jong is bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Diemen nadat hij in de winterstop aansloot vanuit de A1. “Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo snel zou gaan als A-junior. Na de winterstop heb ik een paar oefenwedstrijden gespeeld en daarna heb ik ook in de competitie een basisplaats afgedwongen. Het gaat erg goed en ik ben ook zeker tevreden met de prestaties van het team dit seizoen.”

Tim de Jong

De 18-jarige linkermiddenvelder hoopt zich bij Ajax verder te ontwikkelen. “Als Ajax komt grijp je de kans met beide handen aan. Het is voor mijn ontwikkeling een goede stap. Bij Ajax ga ik natuurlijk meer trainen met betere spelers en onder betere omstandigheden. Het is de bedoeling dat ik in de voorbereiding aansluit bij het eerste, maar ik zal in eerste instantie zoveel mogelijk minuten maken in het tweede elftal.”

Waar De Jong dit seizoen doorbrak in het eerste elftal van Diemen, werd Manolito Joren vorig seizoen al kampioen in de vierde klasse met de club. “Ik speel nu drie seizoen bij Diemen en heb het gevoel dat ik er klaar voor ben om een stap te maken. Het was natuurlijk prachtig om vorig jaar als tweedejaars A-junior kampioen te worden met Diemen. Ook dit seizoen in de derde klasse heb ik mezelf denk ik laten zien.”

Manolito Joren Roda Diemen Koos van der Leest

Voor de 19-jarige middenvelder is het, net als zijn teamgenoot, de voornaamste doelstelling om zich bij Ajax verder te ontwikkelen. “Ik ben een Amsterdammer en Ajacied. Dan is het fantastisch als je voor Ajax mag spelen en twijfel je geen moment of je het moet doen.””Ik ben nog jong en ik hoop dat ik in de toekomst in het eerste van Ajax ga spelen. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in.”

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)