Tim Klaasen-bos (SDZ) moet competitiestart missen

SDZ zal het de komende weken moeten doen zonder Tim Klaasen-bos. De clubtopscorer van de afgelopen twee seizoenen kampt al maanden met enkelklachten en ging vorige week onder het mes. Hij zal de groepsfase van de districtsbeker en de eerste competitiewedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan.

“Het is een behoorlijke opluchting dat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel is”, zegt Klaasen-bos. In april ging hij tegen Ouderkerk (1-4 nederlaag, red.) door zijn enkel. Daar bleef Klaasen-bos in het slot van de competitie mee sukkelen. Na het kampioenschap besloot hij meerdere onderzoeken te ondergaan. Een kijkoperatie bracht aan het licht dat er twee stukken bot in zijn enkel tegen elkaar vastzaten.

Vorige week woensdag werd een stukje bot verwijderd, om de flexibiliteit in zijn enkel terug te krijgen. Die operatie was succesvol, waardoor de spits, afgelopen seizoen goed voor 25 doelpunten in de derde klasse en genomineerd voor Speler van het Jaar, kan beginnen aan de revalidatie. “Het gaat me al bijzonder goed af. Na vijf maanden met een mysterieuze blessure te sjokken heb ik eindelijk iets om naar uit te kijken.”

Voor de revalidatie staat zo’n zes weken. Klaasen-bos hoopt midden oktober weer van de partij te zijn bij de debuterende zondag tweedeklasser, wat zou betekenen dat hij de eerste drie competitiewedstrijden moet missen. “Na de revalidatie is het aan mij de zaak om zo snel mogelijk topfit te worden. Daar kijk ik heel erg naar uit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)