Tim Linthorst (AFC) hoopt op nieuwe stunt: “We willen geschiedenis schrijven”

Na stunts tegen Telstar (5-0) en FC Oss (1-0) maakt tweededivisionist AFC zich op voor mogelijk nog een verrassing in de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers gaan morgen (dinsdag) op bezoek bij Willem II. “Het toetje van de eerste seizoenshelft.”

De eerdere stunts, waardoor AFC de eerste amateurclub uit de regio ooit is die het tot de laatste zestien heeft geschopt, maakt AFC volgens verdediger Tim Linthorst vooral ‘hongerig’. “We willen geschiedenis schrijven. Dat gebeurde eigenlijk al met die wedstrijd in het Olympisch Stadion, maar we willen meer en meer.” AFC draait dit seizoen lekker en is ook koploper in de Tweede Divisie. “Het is een beetje het toetje van de eerste seizoenshelft en ik kan niet beschrijven hoeveel zin ik er in heb.”

Linthorst reist met AFC niet naar Tilburg af voor de mooie ervaring. “Ik schat de kansen gewoon hoog in; ik zeg 50/50. Wij hebben niks te verliezen, Willem II wel en ik neem aan dat wij gewoon een grote kans hebben.” AFC wil dat gaan doen door hun eigen spel te spelen. “Wij gaan gewoon ons eigen ding doen. We gaan niet inzakken of afwachten of wat dan ook.”

Voor veel spelers van AFC zal een groter stadion als het Koning Willem II Stadion een nieuwe ervaring worden. Linthorst heeft zelf met De Graafschap in de Eredivisie al in een aantal grote stadions gespeeld. Toch is deze wedstrijd ook voor hem een hele bijzondere. “Voor de club is het een hele grote wedstrijd en daar reken ik dan mezelf in mee.”

De boomlange verdediger van 1 meter 94 durft ook nog verder te dromen dan de achtste finale. “Je moet altijd voor de hoofdprijs gaan. Net als met het kampioenschap; in mijn ogen moeten we gewoon uitspreken dat we kampioen willen worden. Datzelfde geldt voor de KNVB Beker. Die wil je gewoon winnen, simpel zat. Dat wordt hartstikke moeilijk maar je moet ergens voor gaan en een doel voor ogen hebben. Ik heb dat doel wel.” Linthorst heeft veel vertrouwen in de kwaliteit van zijn medespelers. “Ik denk dat wij als team voor niemand bang hoeven te zijn.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC