Home / Algemeen / Tim Linthorst ontbreekt vanwege knieblessure in titelstrijd van AFC

Tim Linthorst ontbreekt vanwege knieblessure in titelstrijd van AFC

Tweededivisionist AFC moet het de rest van dit seizoen stellen zonder Tim Linthorst. De 24-jarige centrale verdediger werd vorige week geopereerd aan zijn knie en is enkele maanden uit de roulatie.

Een dag na de bekerwedstrijd tegen Willem II – ondanks wat pijntjes wilde hij dat duel graag spelen – werd Linthorst wakker met een hele dikke knie. De winterstop kwam als geroepen om uit te rusten. “Tegen IJsselmeervogels heb ik twintig minuten gespeeld en daarna werd mijn knie weer dikker. Er bleek een scheurtje in mijn buitenmeniscus te zitten.” Linthorst kwam na een paar weken rust nog in actie tegen Koninklijke HFC (invalbeurt) en De Treffers (basisplek), totdat er in overleg met de medische staf van AFC werd besloten onder het mes te gaan.

Na een kijkoperatie was hij afgelopen weekend, op krukken, aandachtig toeschouwer tijdens AFC – Jong Sparta (2-1). “Het is best moeilijk, want ik ben een fanatieke gozer. Ik verbijt me de laatste tijd. Ik ben een winnaar, een leider en als je er dan zelf niet instaat, kan je je weleens irriteren. Maar het is aan de jongens om een goede tweede seizoenshelft neer te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we kampioen kunnen worden.”

Inmiddels focust Linthorst zich op volgend seizoen. Ook dan is hij weer te zien in het shirt van de koploper van de Tweede Divisie. “Ik ga mezelf geen druk opleggen, gewoon goed herstellen en de tijd ervoor nemen. Als het goed is, ben ik er in de voorbereiding weer helemaal bij.”

Foto: Tom Poederbach