Tim Plemper loodst RODA’23 terug naar tweede klasse

Na een afwezigheid van vier jaar is RODA’23 komend seizoen terug in de zondag tweede klasse. De ploeg van Cor ten Bosch nam in de finale van de nacompetitie revanche op competitiegenoot Schoten. Met twee treffers liet Tim Plemper zich opnieuw gelden voor de Bovenkerkers: 1-2.

Een man, een man, een woord, een woord. Twee jaar geleden kwam Ten Bosch naar Bovenkerk toe met één duidelijke opdracht: de club terugbrengen naar de tweede klasse. Na een teleurstellend eerste seizoen kan hij nu met opgeheven hoofd door de voordeur naar buiten. “Ik ben dol en dol blij dat het klaar is. Het is voor mij de veertiende keer dat ik kampioen word of promoveer en dan denk ik bij mijzelf: dit is een hele unieke. Je wil niet weten hoeveel hier gebeurd is. Het is een boek waarbij je zou denken ‘dat kan niet’. Daar ben ik voor mijzelf dan wel erg trots op.”

De uitwedstrijd bij Schoten had ook zomaar een apart hoofdstuk kunnen zijn. Na twee duidelijke nederlagen in de competitie – met als dieptepunt de 7-0 in Haarlem – begonnen de Bovenkerkers ook nu niet goed. Laszlo Ruwiel liet zichzelf na negen minuten wel erg makkelijk opzij zetten door Sjoerd Auwerda (0-1) en nog geen minuut later ging hij opnieuw in de fout. Voor het oog van de scheidsrechter hield hij iets te opzichtig het shirt van zijn directe tegenstander. Ruwiel werd uiteindelijk gered door doelman Daan Stevens, die de strafschop van Tom Jacob pakte.

Langzaam kwam RODA’23 iets beter in de wedstrijd. Een kopbal van Tim Plemper werd goed over het doel getikt en Tim Engeln zag zijn pegel van afstand rakelings langs de kruising vliegen. Toch leek de spanning nog steeds een remmende werking te hebben op de bezoekers. “Het moest in de rust echt uit mijn tenen komen”, blikte Ten Bosch terug. “Ze zaten er behoorlijk verslagen bij. Er moet iemand opstaan, dus doe ik dat wel. Hup, koppies onder de kraan en weer verder gaan.”

Na de rust speelden de Bovenkerkers een stuk vrijer. De gelijkmaker hing in de lucht en viel uiteindelijk na een uur spelen. In twee instanties slaagde clubtopscorer Tim Plemper erin de bal met zijn hoofd achter doelman Remy Heruer te krijgen: 1-1. In tegenstelling dat RODA’23 door zou drukken, waren de betere kansen hierna voor Schoten-aanvaller Auwerda. Eerst werd diens inzet van de lijn gehaald door verdediger Daan van Ginkel en vlak daarna hield Stevens zijn ploeg op de been.

Vijf minuten voor tijd sloeg Plemper opnieuw toe, nota bene weer met zijn hoofd. Uit een voorzet van invaller Melvin Joling knikte hij goed raak: 1-2. “Van de 33 die ik er dit seizoen gemaakt heb, waren alleen deze twee met mijn hoofd”, zei de matchwinner, die komende zomer naar Ajax vertrekt, na afloop. “Heerlijk om het zo af te sluiten. De club heeft dit verdiend.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie. Morgen een uitgebreide reportage over het promotiefeest van RODA’23.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)