Tim Ruder volgt Schilder en Wiltenburg van De Dijk naar OFC

Tim Ruder is de derde speler die komende zomer de overstap maakt van De Dijk naar derdedivisionist OFC. De 28-jarige middenvelder gaat zijn ploeggenoten Frank Schilder en Alje Wiltenburg achterna richting Oostzaan.

Alles viel op zijn plek voor Ruder. Vanuit zijn woonplaats Alkmaar is Oostzaan een stukje dichterbij dan Amsterdam-Noord, waardoor de combinatie met zijn werk goed te maken is, en de overgang van Schilder en Wiltenburg naar OFC gaf hem het laatste zetje. “We wisten dat er interesse was in ons alledrie, dus daar hebben we geregeld over gesproken met elkaar. Het is altijd leuk wanneer twee jongens waar je jaren mee speelt ook meegaan. OFC wil de selectie voor volgend seizoen gericht samenstellen en ik denk dat wij spelers zijn die balans in het team kunnen brengen.”

Dat het van de Tweede naar de Derde Divisie een stapje omlaag is, speelt voor de middenvelder geen rol. “Ik heb twee goede gesprekken gehad en ken de club natuurlijk al van onderlinge wedstrijden. Dit is voor mij een goede stap. Het doel is om zo snel mogelijk naar de Tweede Divisie gaan. Als het ze dit jaar niet lukt, gaan we er volgend seizoen vol voor. OFC is net als De Dijk een club met een duidelijke visie.”

Ruder droeg zes jaar het shirt van De Dijk, nadat hij in de zomer van 2012 overkwam van AFC’34. Hij maakte de Amsterdamse opmars mee vanuit de eerste klasse naar de Tweede Divisie. “Ik heb echt mooie jaren gehad bij De Dijk. Het is jammer hoe dit seizoen verlopen is, maar verder kijk ik terug op een mooie periode. Ik heb eraan gedacht om langer bij de club te blijven, maar bijna iedereen gaat weg en er was teveel onduidelijk over wat er met de club gaat gebeuren.”

De veelzijdige middenvelder is de derde zomeraanwinst voor OFC, dat op korte termijn verwacht meer versterkingen voor volgend seizoen te presenteren.

Foto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)