Tim Steij (Swift) keert na vier jaar terug bij RODA’23

Tim Steij keert na dit seizoen terug bij zijn jeugdliefde RODA’23. Bij de club in Bovenkerk speelde hij al negentien jaar voordat hij in de zomer van 2012 de overstap maakte naar Swift. De aanvaller kwam onder Mark Evers dit seizoen nauwelijks aan spelen toe.

Steij: “Ik heb gewoon amper gespeeld dit seizoen en ik wil volgend jaar gewoon weer iedere week spelen.” Steij is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Swift. In zijn eerste twee seizoenen (onder David Vecht en Kees Oostermeijer) was Steij een vaste waarde. Steij: “In mijn derde seizoen liep ik in de voorbereiding een blessure op aan mijn voet tijdens het Kampioenschap van Amsterdam. Toen ben ik er lang uit geweest en toen ik weer fit was draaide het elftal heel goed en promoveerden we uiteindelijk naar de hoofdklasse. Dit seizoen raakte ik weer vroeg in seizoen geblesseerde (zelfde blessure, red.) en heb ik me niet meer in het elftal kunnen spelen en dat terwijl ik een goede voorbereiding heb gehad.”

De aanvaller speelde dit seizoen onder Mark Evers, op een enkele invalbeurt na, niet in de hoofdmacht. Steij: “Ik heb na mijn blessure eigenlijk geen reële kans meer gekregen. Het is tijd om weer aan spelen toe te komen.”

Tim Steij in actie tijdens het Kampioenschap van Amsterdam tegen Blauw Wit
Tim Steij in actie tijdens het Kampioenschap van Amsterdam tegen Blauw Wit

De keus viel uiteindelijk op RODA ’23, de club waar hij al vanaf zijn derde jaar al komt. Steij: “Ik heb wel met andere clubs gesproken, maar ik heb geen zin om weer als nieuweling binnen te komen. Bij RODA weet ik precies wat ik kan verwachten en met de komst van Cor ten Bosch moeten we echt voor het kampioenschap gaan. Net zoals de nieuwe trainer al zei ga ik naar RODA om kampioen te worden al zal dat nog best lastig worden.”

Ten Bosch is druk bezig om zijn selectie voor komend seizoen aanzienlijk te versterken. Steij hoopt door de bekendmaking van zijn overstap nog meer spelers met ervaring over de streep te trekken. Steij: “Uit de huidige selectie heb ik met niemand samen gespeeld. Alleen met Bnar Tofeek die ook weer terug komt heb ik ooit samen gespeeld. Het zou mooi zijn als er nog wat ervaren spelers (terug) komen naar RODA want er staat een goed elftal, alleen een beetje jong.”

Foto boven Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSC