Tim van Gelder (ODIN’59) legt met e-mail basis voor zijn komst naar SDZ

Op een ietwat ongebruikelijke manier besloot Tim van Gelder zelf het initiatief te nemen in zijn zoektocht naar een nieuwe club in Amsterdam. De 25-jarige linksback stuurde een e-mail naar tweedeklasser SDZ, dat hij interesse had om zich bij hun aan te sluiten. Komende zomer komt hij over van derdedivisionist ODIN’59.

‘Het is natuurlijk een rare manier om contact te zoeken, maar dit is mijn verhaal. Ik speel nu bij ODIN’59 en ik wil liever in de buurt gaan spelen, bij een club met ambitie. Ik ben heel benieuwd naar jullie plannen.’ Was getekend Tim van Gelder. Hij was op zoek naar een club in Amsterdam, eentje zoals ODIN’59: een gezellige volksclub. Na een beetje googlen en navragen bij bekenden kwam de verdediger uit bij SDZ. “Alleen, hoe kom je in contact? Misschien bellen, maar ik kon geen telefoonnummer vinden. Toen heb ik een mailtje gestuurd. Dick Meerman (technische man, red.) belde mij daarna op en ik heb een goed gesprek gehad. Twee weken later ben ik met hem en Kai (Meeuwsse) gaan zitten en was het snel rond.”

Hij heeft de afgelopen anderhalf jaar een toptijd gehad bij ODIN’59 en twijfelde zelfs om langer te blijven. Van Gelder houdt er ook niet echt van om van club te wisselen, want je bouwt ergens iets op en moet dan weer opnieuw beginnen. Toch gaat hij liever met de fiets in plaats van vier keer in de week met de auto een halfuur heen en halfuur terug. “Dat begon mij een beetje tegen te staan, terwijl ik de club, de mensen en de groep super leuk vind. Ik wil minder tijd kwijt zijn aan het reizen. Dat je niet na je tweede biertje hoeft te denken: ik moet naar huis, en gewoon kan blijven hangen.”

Tegen Nieuw Utrecht (4-4) zag Van Gelder zijn nieuwe club in actie. Hij weet dat het qua niveau een stap terug is. Ook de ambiance in de Derde Divisie, met wedstrijden tegen clubs uit de Bollenstreek, zal hij gaan missen. “Maar het is ook leuk om met een club die echt aan het groeien is, iets op te bouwen en uiteindelijk naar de Hoofdklasse te gaan. Het is een hele gezellige, betrokken club met veel mensen uit de Spaarndammerbuurt en oud-Jordanezen langs de lijn. Echt een volksclub, een beetje een zeldzaamheid in Amsterdam. Ik hoop dat ze kampioen worden en naar de eerste klasse gaan. In die competitie heb ik met De Foresters gespeeld en dat is een leuke eerste klasse.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ