Home / Algemeen / Tim Wulffraat (Swift) voor het eerst tegenover beste vriend Daan Sutorius (AFC)

Tim Wulffraat (Swift) voor het eerst tegenover beste vriend Daan Sutorius (AFC)

Nog nooit speelde Tim Wulffraat tegen zijn beste vriend Daan Sutorius. De twee maakten indruk bij AFC (zaterdag), stapten over naar de zondag en speelden daar vier seizoenen samen. Tot afgelopen zomer. Wulffraat trok naar AVV Swift, Sutorius keerde terug in het zaterdagelftal en komend weekend treffen ze elkaar in de enige Amsterdamse derby in de zaterdag Hoofdklasse A.

Sutorius kampte de eerste wedstrijden nog met een blessure, maar Wulffraat gaat er vanuit dat hij zaterdag ‘gewoon’ tegenover zijn vriend staat. “Dat wordt speciaal, voor het eerst.” De aanvaller treft bovendien een zeer vernieuwd AFC (zaterdag), in vergelijking met zijn periode in 2013. “Uit mijn tijd spelen volgens mij alleen Jort Berghuis en Joey Singels er nog. Ze hebben het de afgelopen jaren erg goed gedaan. Er zijn ook een paar goede versterkingen bijgekomen.” Zelf overwoog hij niet om, net als Sutorius, terug te keren naar de zaterdag. “Ik ben nooit benaderd, maar had het ook niet gedaan. Ik was toe aan iets nieuws.”

Zijn vertrek naar Swift kwam volgens de 24-jarige aanvaller op een ‘perfect moment’. “Ik heb altijd al een zwak gehad voor Swift. Doordat ik met meerdere AFC’ers hierheen ben gekomen, is het net alsof ik in hetzelfde team speel”, glimlacht hij. “De hele selectie bestaat uit allemaal aardige jongens en ik heb het enorm naar mijn zin. Bovendien kom ik er ook zelf weer goed in. Eindelijk kan ik weer negentig minuten voluit spelen.”

Dankzij twee treffers van Wulffraat werd afgelopen weekend de eerste competitiezege geboekt, op promovendus Nootdorp (1-2). Zaterdag komt met AFC een andere nieuwkomer op bezoek. Wulffraat verwacht dat de verschillen tussen beide ploegen – na vier wedstrijden twee middenmoters in de Hoofdklasse – klein zullen zijn. “Zeker zo’n derby is een wedstrijd op zich. Ik denk dat elke wedstrijd in de Hoofdklasse gelijk opgaat. Maar over een heel seizoen zullen wij echt wel boven AFC eindigen.”

De derby tussen Swift en AFC begint zaterdag om 14:30 uur aan het Olympiaplein. Een samenvatting van onze eerste Wedstrijd van de Week van dit seizoen is maandag op onze website te zien.

Foto boven: HAV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC