Tim Wulffraat trekt voor AMVJ zijn voetbalschoenen weer aan

Na ruim een jaar te zijn weggeweest, keert Tim Wulffraat terug op de voetbalvelden. De 26-jarige aanvaller heeft zich per direct aangesloten bij AMVJ, waar het voor hem allemaal begon. Wulffraat is komend weekend al speelgerechtigd voor de zaterdag tweedeklasser.

Eén berichtje van trainer Ricky Kumar wist Wulffraat ervan te overtuigen weer zijn voetbalschoenen aan te trekken. Hij had er zelf ook wel oren naar om aan de slag te gaan bij AMVJ, ‘want ik denk niet dat ik dit voor een andere club of andere trainer zou doen’. “Ik heb hem gezegd dat ik niet weet in welke staat ik verkeer, ook niet met mijn knie. Ricky zit een beetje krap in zijn selectie en ik wil hem graag helpen, want ik heb een goede band met hem.”

Na de training van dinsdagavond werd meteen de overschrijving geregeld. Wulffraat stond nog op de lijst van zaterdag Hoofdklasser Swift, waar hij vorig seizoen gestopt was vanwege een zware knieblessure. Die lijkt nu te zijn verholpen. “Het ging allemaal positiever dan ik had verwacht, ik was allang blij dat het goed ging met mijn knie. Voor mij is het belangrijk dat het goed voelt. Op voetbalgebied heb ik de afgelopen tijd heel weinig gedaan. Hopelijk kan ik wel mijn steentje bijdragen.”

Dat hij ooit nog in het shirt van AMVJ – de club waar Wulffraat zeven jaar in de jeugd speelde – zou dragen, had hij zelf niet verwacht. “Tegen iedereen heb ik gezegd dat het nooit zou gebeuren. Zo zie je dat het in een paar dagen anders kan zijn”, zegt de spits met een kleine lach. “Er spelen nog een paar oude vrienden van me. Dat is heel leuk. Ik kijk ernaar uit, maar het is ook spannend hoe mijn knie het gaat houden.”

Komend weekend zal hij op de bank beginnen als de Amstelveners het opnemen tegen FC Zaandam. Alles zal rustig worden opgebouwd, want zijn lichaam kan veel speelminuten nog niet aan. “Als ik de komende tijd in de buurt kom van de speler die ik was, ben ik allang blij. Het is heel moeilijk in te schatten. Ricky weet ook dat het allemaal een groot vraagteken is. Maar wanneer mijn knie het houdt, denk ik dat ik snel weer op mijn niveau ben.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)