Titel lijkt ver weg voor Diemen na 4-4 tegen KDO

De titelstrijd in de zondag derde klasse C wordt met de week spannender. Achtervolger Diemen liet tegen KDO twee kostbare punten liggen. De ploeg van Martin van Egmond kwam tegen KDO niet verder dan 4-4 en ziet de achterstand op AGB en Arsenal nu oplopen tot vier punten.

KDO had aanvankelijk moeite met het beweeglijke spel van de thuisploeg en de ploeg van Raymond de Jong had wel even tijd nodig om zich daar op in te stellen. Toen dat eenmaal gebeurt was werd de ploeg uit de Kwakel steeds gevaarlijker. Halverwege de eerste helft claimde het strafschop nadat Joeri Stange was neergehaald, maar de scheidsrechter wilde daar niets van weten.

03042016 Diemen KDO Michelle de Haas 2

De wedstrijd golfde op en meer zonder dat er echt grote kansen om een doelpunt waren. Pas toen minuten voor rust werd de eerste van de acht goals gescoord. Een voorzet van rechts werd door iedereen gemist en bij de tweede paal kon centrale verdediger Pierre Tosch de 1-0 binnen koppen. Een minuut later leek Diemen de wedstrijd beslissen. Dennis van Bree schoot vanaf twintig meter de 2-0 binnen.

03042016 Diemen KDO Michelle de Haas DEnnis de Bree 2

Deze twee doelpunten zorgde ervoor dat KDO met meer venijn ging spelen en twee minuten voor rust viel de aansluitingstreffer. Een inzet van Stange werd in eerste instantie nog van de lijn gehaald, maar in de rebound kon Bart van der Tol de bal in het doel lopen, 2-1. De koek was nog niet op in de eerste helft want in de blessuretijd wist Joris Kortenhorst middels een prachtige vrije trap doelman Dave Moen voor de tweede keer in korte tijd te kloppen (2-2).

Beiden ploegen konden nar rust dus weer opnieuw beginnen. Diemen leek de tegenslag van vlak voor de rust goed verwerkt te hebben want na en minuut stond de ploeg van Van Egmond weer op voorsprong. Na een goed uitgevoerde counter was Gilliano Eijken de doelpuntenmaker (3-2). Na een uur spelen was het echter weer gelijk. Na een slimme actie van Stange kwam Joris Kortenhorst in kansrijke positie. Van dichtbij zorgde hij voor de 3-3.

03042016 Diemen KDO Michelle de Haas 7

KDO verzuimde vervolgens om voor het eerst een voorsprong te nemen . Stange schoot over oog in oog met doelman Moen en invaller Rick Kruit zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Diemen kwam door deze moeilijke fase heen en leek vlak voor tijd de zeg toch nog te grijpen. In de 86e minuut stormde Mano Joren het halve veld over en vanaf twintig meter zorgde hij voor de vierde keer voor een Diemense voorsprong (4-3).

03042016 Diemen KDO Michelle de Haas Van Egmond

De ontlading was groot bij Diemen, maar niet voor lange duur. Een minuut voor het laatste fluitsginaal kreeg KDO waar het recht op had. Uit een corner kopte Erik Verbruggen de bal terug op Bart van der Tol. Van der Tol schoot de bal vervolgens via de onderkant van de lat resoluut in het doel (4-4).