Home / Algemeen / Titel uit zicht voor OFC na pijnlijke nederlaag bij AFC’34

Titel uit zicht voor OFC na pijnlijke nederlaag bij AFC’34

Op bezoek bij AFC’34 heeft OFC een pijnlijke nederlaag geleden. Het elftal van Imdat Ilguy kwam vlak voor rust op een 1-0 achterstand en kreeg in de slotfase nog twee doelpunten te verwerken. Door het verlies bedraagt de achterstand van OFC op koploper JOS/Watergraafsmeer inmiddels negen punten in zondag 1A.

OFC zocht in de eerste helft de aanval maar had, mede door het moeilijk bespeelbare veld, moeite met het creëren van kansen. AFC’34 zakte in en probeerde met counters gevaarlijk te worden. De grootste kans in de eerste 45 minuten was voor Arsenio Dihalu. De aanvaller schoot de enorme mogelijkheid echter in het zijnet. Tien seconden voor rust kwamen de gastheren wel op voorsprong nadat OFC-doelman Mitchel Vinken in de fout ging. Menno Meijland profiteerde van het slippertje en schoot de 1-0 op het scorebord.

OFC besloot in de tweede helft opportunistischer te gaan spelen en probeerde met de lange bal richting de spitsen gevaarlijk te worden. Dit lukte ook een aantal keren maar de afwerking liet deze middag te wensen over. Ook werd OFC vaak teruggefloten, zo werd de gelijkmaker door scheidsrechter Te Kloeze afgekeurd wegens buitenspel. OFC-trainer Imdat Ilguy zette grote vraagtekens bij deze beslissingen. Ilguy: “ De grensrechter van AFC’34 stond vaak onterecht met zijn vlag omhoog en de scheidsrechter nam de vlagsignalen continu over. Als hij goed was meegelopen had hij absoluut gezien dat het vaak geen buitenspel was.”

IMG-20140216-WA0000

In de slotfase van het duel leek Linger een enorme kans op de gelijkmaker te krijgen toen hij alleen op de doelman af kon. Maar dit keer floot Te Kloeze voor een vrije trap buiten de zestien en gaf hij dus geen voordeel. Ilguy: “Een onbegrijpelijke en belachelijke beslissing van de scheidsrechter, mijn spits kon zo richting doel en hij fluit voor een vrije trap buiten de zestien.”

In de 80ste minuut viel de 2-0 voor AFC’34 nadat zij, in twee pogingen, een strafschop raak schoten. Ilguy: “Opnieuw een belachelijke beslissing. Wij krijgen een penalty tegen nadat een vrije trap midden in de muur tegen een arm aan schoten. Echt een schandalige beslissing.” De toegekende penalty werd in eerste instantie door Eelke de Graaf hoog over geschoten, maar mocht worden overgenomen omdat een OFC-er volgens de scheidsrechter te vroeg inliep. Nick Burger nam de tweede strafschop en schoot wel raak. Ilguy: “Dat die penalty mocht worden overgenomen sloeg helemaal nergens op. Hij schoot hem namelijk hoog over en de bal kwam dus helemaal niet terug”, aldus een kwade Ilguy.

In de slotfase liep AFC’34 via Sandro Staal nog uit naar 3-0 en was de nederlaag voor OFC een feit. Ilguy: “We hebben, mede door het slechte veld, niet goed gespeeld maar desondanks kregen we een aantal goede kansen. Maar met deze scheidsrechter hadden we nooit kunnen winnen. Ik zeg normaal nooit wat over de leidsman maar dit keer kom ik er niet onderuit, hij floot namelijk echt dramatisch.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!