Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken scoorde drie keer tegen Foresters, maar is komend weekend geschorst

Titel voor het grijpen na hattrick Lokken voor JOS tegen De Foresters

Al weken wordt er niet meer aan getwijfeld wie er kampioen zal worden in de zondag eerste klasse A: JOS Watergraafsmeer. De vraag is alleen wanneer het kampioenschap gevierd  kan gaan worden. Na de 5-0 zege op Foresters kan het volgende week zo zijn.

De Amsterdammers hadden nog wel iets recht te zetten tegen de ploeg uit Heiloo. De uitwedstrijd ging met 2-1 verloren. Dit keer had de Foresters echter niets in te brengen. Na dik een half uur was de wedstrijd beslist door twee treffers van Patrick Lokken en eentje van Maurice Renger. Trainer Sander Middelbeek zag zijn ploeg als een ware kampioen acteren. Enig smetje op de wedstrijd was de gele kaart voor Lokken. Het is zijn vierde van het seizoen en daardoor mist de mogelijk kampioenswedstrijd tegen Elinkwijk volgende week. Winst in Utrecht is voldoende voor de titel.

Maurice Renger wordt gefeliciteerd na zijn eerste van zijn twee treffers
Maurice Renger wordt gefeliciteerd na zijn eerste van zijn twee treffers

Foresters begon vele te slap aan het duel. Het leek wel of het met enig ontzag voor de koploper speelde. De Amsterdammers kregen vele ruimte. Na twintig minuten gaf Richmond Bossman  een beslissende voorzet. Goaltjesdief Lokken scoorde met het hoofd de 1-0. Daarna ging het allemaal heel snel. Paul Bekker raakte de lat en Lokken zorgde voor de tweede treffer (weer op aangeven van Bossman) na een half uur spelen

Tien minuten voor rust bediende Roy Bussman met een subtiele pass Maurice Renger. De aanvoerde r faalde niet oog in oog met doelman Thijs Laagland.

Richmond Bossman was tot twee keer toe de aangever bij een doelpunt van Lokken
Richmond Bossman was tot twee keer toe de aangever bij een doelpunt van Lokken

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld.  Foresters kwam er niet aan te pas en JOS speelde heel relaxed de wedstrijd uit. Renger zorgde uit een vrije trap voor de 4-0. Een kwartier voor tijd bepaalde Lokken met zijn derde van de middag voor de 5-0 eindstand. De voorbereiding van deze treffer was mooier dan het doelpunt zelf. Paul Bekker speelde de bal met zijn hak naar Lokken die daardoor dus zijn hattrick kon maken.

Drie keer scoren en dan toch balen Door zijn gele kaart mist Lokken de mogelijke kampioenswedstrijd
Drie keer scoren en dan toch balen Door zijn gele kaart mist Lokken de mogelijke kampioenswedstrijd

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Verslag en foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)