Tjeerd Meijer (WVHEDW) vier maanden geschorst wegens onreglementair meespelen bij Foresters

WV-HEDW moet het tot eind maart 2015 doen zonder Tjeerd Meijer. De verdedigende middenvelder speelde op 5 oktober onreglementair mee bij De Foresters 4 tegen Alkmaarsche Boys 2 in de zondag reserve derde klasse B (4-1 overwinning voor De Foresters). Dit werd opgemerkt en aangekaart bij de KNVB, die Meijer voor tien wedstrijden heeft geschorst.

Het is nog niet duidelijk wanneer Meijer weer in actie kan komen voor de zaterdag tweedeklasser. Omdat de middenvelder als onreglementaire speler van De Foresters in actie kwam, wordt hij voor tien wedstrijden bij de club uit Heiloo geschorst. Waarschijnlijk kan hij op 21 maart weer spelen voor WV-HEDW, wanneer de Amsterdamse club op bezoek gaat bij AMVJ. Daarnaast kreeg De Foresters vijf punten in mindering en kreeg Alkmaarsche Boys een reglementaire 3-0 overwinning.

WV-trainer Martin Steenvoorden vindt het “heel treurig” dat hij lange tijd niet kan beschikken over Meijer. “Tjeerd was aan een goed seizoen bezig en is belangrijk voor ons. Ik heb hem gezegd dat hij openheid van zaken moest geven als verweer bij de KNVB, maar daarvoor heeft hij de maximale straf van tien wedstrijden schorsing gekregen. Het is jammer, maar met onze selectie kunnen we zijn plek wel opvangen, we gaan er in kwaliteit niet zover op achteruit.”

Foto boven: Tjeerd Meijer tijdens WV-HEDW – GHC (08/02/2014) vorig seizoen. Foto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)