Tjerk Posthuma ziet AFC (zaterdag) als favoriet in stadsderby tegen WVHEDW

Van bijna honderd doelpunten in het shirt van derdeklasser BFC naar slechts twee bij AFC (zaterdag). Tjerk Posthuma went langzaam aan het niveau in de eerste klasse. Wanneer de eerste klasse A komend weekend weer van start gaat met de stadsderby tegen WVHEDW hoopt de 22-jarige spits op minuten en doelpunten.

Sinds zijn overstap afgelopen zomer van BFC naar de hoofdstad heeft Posthuma het niet altijd even makkelijk gehad. “Ik heb wel mijn minuten gekregen, maar ben nog geen vaste basisspeler en moest in het begin wennen aan het niveau. Met name het tempo en het fysieke gedeelte.” Toch heeft de spits nog geen heimwee naar zijn oude club. “Ik heb daar heel lang gezeten en het was een mooie tijd, maar ik woon nu in Amsterdam. Ik ben zo op de club en kan na de wedstrijd gezellig een biertje drinken. Naar Bussum moest ik telkens een uur heen en weer, wat dat betreft ben ik er wel op vooruit gegaan. Nu nog meer minuten maken.”

Bij zaterdag derdeklasser BFC scoorde Posthuma in de afgelopen drie seizoen 99 keer, waarvan 38 in zijn laatste seizoen. Deze jaargang moet Posthuma het doen met twee competitietreffers in het shirt van AFC. “Vorig jaar scoorde ik er weleens vier of vijf in één wedstrijd. Dat is nu niet realistisch. Elk doelpunt is belangrijk en de uitslagen zijn ook anders. Elke kans moet er ook in, anders speel je gewoon niet. Het is even wennen, maar wel een leuke stap om te ervaren.”

Komend weekend hoopt hij een rol van betekenis te kunnen spelen in de stadsderby. In het verleden speelde Posthuma nog nooit tegen WVHEDW. Veel weet hij niet over de aankomende tegenstander, die drie plekken onder AFC staat. “Ik hoorde wel dat het een derby is en dat zij altijd graag van ons willen winnen. Het zal een spannend potje worden”, zegt de spits. “Wij spelen thuis, dus denk ik dat wij de favoriet zijn.”

Foto: Pablo Koch

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)