Captain Dekker vertrekt bij TOB en gaat naar OSV

TOB aanvoerder Dave Dekker vertrekt naar buurman OSV: ‘Van gezonde concurrentie krijg je een beter team’

Het vertrek van captain Dave Dekker (26) deze zomer van de Oostzanerwerf 2 naar de Oostzanerwerf 1 in Noord is toch wel dé grote verrassing en dreunt nog even na. De ambitieuze verdediger van TOB gaat voor een nieuw avontuur in de tweede klasse, bij goede buur OSV die zijn slag sloeg en de aanvoerder van de nabuur binnen hengelde.

Nieuw

Goed gemeten zit er nul komma één meter tussen de Amsterdamse verenigingen TOB en OSV. Welbeschouwd kun je een goede buurman ook een concurrent noemen. Een rivaal. Voor Dekker telt dat sentiment minder. ,,Ik kijk vooral uit naar een nieuwe competitie met andere verenigingen, bij een nieuwe club met nieuwe teamgenoten”, aldus ras Amsterdammer Dekker.

Furore

Dave Dekker begon als jonge pupil bij TOB. ,,Dit was mijn allereerste club, toen ik officieel mocht voetballen ben ik dat ook gelijk daar gaan doen. Ik kreeg vanaf jonge leeftijd bekendheid door mijn hoofdrol in Ciske de Rat de musical, waar ik ook de première mocht doen en optrad voor onze koningin.” Na zijn deelname in de finale van de Voice Kids, waar hij knap tweede werd, maakte Dekker verder furore in de entertainment wereld. Ook de (jeugd)voetballer Dekker stond bepaalt niet stil. ,,Vanuit TOB, waar op een gegeven moment geen jeugd meer was, sloot ik aan bij asv De Dijk.” De huidige aanvoerder van TOB doorliep daarna nog de jeugd van IVV en op het laatst de A-jeugd bij De Meteoor. ,,Voor de Meteoor heb ik dit jaar nog opgetreden tijdens het honderd jarig jubileum feest in hun clubgebouw.”

Kort avontuurtje

Na één seizoen JOS Watergraafsmeer, voornamelijk uitkomend in de reserve hoofdklasse voor tweede elftallen, vertrok Dekker naar de Kadoelen. Dat avontuurtje duurde maar heel erg kort. ,,Ik verliet Kadoelen na een half seizoen, er was veel gedoe met de trainer-coach die wegging en een nieuwe trainer die kwam. Ik ben de rest van dat seizoen bij TOB gaan trainen en het volgende seizoen kon ik daar ook mijn wedstrijden gaan spelen.”

Goede band

Na vier seizoenen, met Corona onderbrekingen, waarin Dekker indruk maakte als centrale verdediger pakte hij twee prijzen. ,,Ik heb mooie jaren gekend. Het was superleuk. In Remco van Twiller hadden we een heel fijne trainer-coach. Met hem heb ik een goede band. Dat maakt deze overstap niet makkelijk. Iedereen had ook veel vertrouwen in mij, ik was hun aanvoerder. We pakten al eerder een prijsje in de vorm van een periodetitel met TOB, maar de echte prijs was dit seizoen de titel in de vierde klasse. We draaiden heel erg lekker, alles was ook bespreekbaar in het team.”

Jong en ambitieus

Toch trekt Dekker na die geweldige jaren de deur voorlopig achter zich dicht bij TOB. ,,Iedereen vond het jammer dat ik weg ben gegaan. Ze snapten wel dat ik overstap, dat waardeer ik ook heel erg in mijn ploeggenoten en de staf. Ze beseften dat ze mij niet tegen konden houden. Ik wil nog graag op een hoger niveau gaan spelen. Ik train gewoon twee keer per week bij de club en nog twee keer per week voor mezelf met een personal trainer. Ik ben te jong en te ambitieus om in een vriendenteam te gaan spelen. Ik voelde voor mezelf dat ik elders wilde gaan kijken.”

Bij OSV wordt alles nieuw voor Dekker. ,,Sociaal gezien kan ik overal meekomen, ik ben makkelijk in de omgang. Ik ken Davey de Haze uit die selectie en sommigen anderen ken ik van het zien. Ik hoor om mij heen dat OSV, naast spelend op een hoger niveau, heel gezellig is. Dat is echt wel een voorwaarde voor mij, het speelniveau.”

Vertrouwen

Bij OSV gaat Dekker weer spelen onder een bekende. ,,Ik ken de trainer-coach Maurice Renger nog van JOS, ook dat is prettig. Uiteindelijk moet ik het zelf laten zien, de mensen die weten wat ik kan zullen niet verrast worden. Van een beetje concurrentie wordt ook niemand minder. Die scherpte is wel fijn, vind ik. Ik kom uiteraard voor een basisplaats en het liefst natuurlijk centraal achterin. Daar kom ik het beste tot mijn recht. Ik moet er voor zorgen dat ik goede wedstrijden speel. Ik ga er vanuit dat ik de kans krijg om dit ook te laten zien. Ik heb er alle vertrouwen in en hoop sowieso op een superleuk seizoen. De focus ligt nu volledig op OSV, ik heb namelijk nog nooit op tweede klasse niveau voor eerste elftallen gespeeld. We gaan zien wat dat brengt voor mij komend seizoen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)