TOB behoudt ongeslagen status na zege tegen De Kennemers

Ook na de derde competitiewedstrijd heeft het Noord-Amsterdamse TOB zijn ongeslagen status weten te behouden. Tegen De Kennemers won de formatie van trainer/coach Remco van Twiller met 2-0. Vorig seizoen haalde TOB maar 1 punt tegen de ploeg uit Beverwijk.

Het duel kwam op Sportpark Oostzanerwerf moeilijk opgang doordat de gasten uit Beverwijk de kat even uit de boom keken. De thuisploeg nam ook niet direct vele risico’s. Via de 16-jarige Johnny Mulder werd het doel van De Kennemers twee keer van afstand onder vuur genomen, maar doelman Mike Schoo werd niet in verlegenheid gebracht. De openingsgoal kwam zodoende redelijk onverwacht. Miguel Ghering wist in het strafschopgebied Schoo te omspelen, controleerde de bal eerst nog op de achterlijn en bracht vervolgens Jordy Klein in scoringspositie. Hij wist op zijn beurt wel raad wist met dit buitenkansje en schoot  de 1-0 binnen. Na deze treffer ontbrandde de wedstrijd en kwam er meer emotie in het tot dan toe gezapige duel. De Kennemers drong wat meer aan zonder direct gevaarlijk te worden, TOB probeerde met een aantal snelle counters de Beverwijkse achterhoede te verschalken. Voor rust schoot Sergay Gemin de 2-0 binnen, maar deze werd geannuleerd wegens buitenspel. Zodoende bleef de stand na 45 minuten steken op 1-0.

Direct bij de start van de tweede helft werd duidelijk dat coach van De Kennemers Jos van Veelen de afwachtende stellingen van het eerste bedrijf wilde verlaten om snel de gelijkmaker te forceren. Ondanks de aanvallendere instelling waardoor TOB werd teruggedrongen, resulteerde dit nauwelijks tot kansen. De Amsterdammers reageerden snel op de veranderde speelwijze door de snelle Esterno Vreugd in te brengen voor de jonge Mulder. Door vaker de lange bal te spelen richting de eigen voorhoede wist TOB zich regelmatig onder de Beverwijkse druk vandaan te voetballen en kwamen slechts twee keer echt in de problemen. Eerst mocht Kennemers aanvaller Nick Deijle vrij voor doelman Giorgio Kuiper opduiken, maar de laatste redde fraai en hield zijn doel schoon. Niet veel later mondde een hoekschop voor De Kennemers uit in een scrimmage voor het TOB doel, maar van dichtbij ontbeerde wederom Deijle het geluk en zag zijn inzet via-via hoog over het doel van Kuiper vliegen. Met nog vijftien minuten te spelen viel de beslissing in het attractieve en actievolle duel. Eerst viel TOB verdediger Dave Dekker dizzy uit toen hij bij een Beverwijkse hoekschop hard met zijn hoofd in aanraking kwam met een tegenstander. Hierdoor moest er bij de thuisploeg het een en ander omgezet worden waardoor rechtsback Rovie Persaud achter zijn spitsen kwam te spelen en uitgerekend diezelfde Persaud rommelde zich negen minuten voor tijd een weg door de vijandelijke defensie heen en bracht Gemin in stelling die hard de bal achter Schoo binnen schoot en zo de 2-0 eindstand op het scorebord zette. Na een blessuretijd van liefst 12 minuten beëindigde Ruud Schouten het soms maar faire harde duel en mocht TOB drie punten aan het totaal bijschrijven.

Hierdoor werd voor de tweede achtereenvolgende week de “0” gehouden en is TOB ook na drie speelronden nog steeds ongeslagen in de 4e Klasse B.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma te bekijken.