TOB boekt zesde thuiszege op rij

TOB en DCG gaan volgende week in een onderling duel uitmaken welke ploeg de eerste periode in de zaterdag vierde klasse C wint. Nummer twee TOB bleef door een 3-1 zege op Sporting Martinus, in een duel met twee gezichten, in het spoor van koploper DCG. Het was de zesde thuiszege op rij voor de ploeg van Pieter van Netten.

Zowel TOB als Sporting Martinus wisten de laatste wedstrijden louter overwinningen te boeken waardoor beide ploegen met zelfvertrouwen aan de start stonden. Op een hobbelig veld was het vooral de wind wat het grootste invloed op de wedstrijd had. TOB kwam furieus uit de startblokken en leek binnen vijf minuten op voorsprong te komen. Een afstandsschot belandde in de voeten van de op de grond liggende Jordy Klein, welke binnen schoot. De scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren wegens een niet bestaande spelregel.

In het daaropvolgende half uur was TOB heer en meester, gesteund door de wind. De ploeg kreeg kans op kans en opnieuw werd een doelpunt afgekeurd na een vlagsignaal van de Amstelveense grensrechter. Vlak voor rust viel de verdiende openingstreffer dan toch voor de Tuindorpers. Aanvoerder Jeroen van Velden draaide weg bij zijn directe tegenstander waarna deze niets anders kon doen dan het shirt van Van Velden vasthouden. De strafschop werd keurig binnengeschoten door topscorer Jordy Klein: 1-0.

TOB - Sporting Martinus.

Het spelbeeld begon in de tweede helft steeds meer te draaien. TOB moest achteruit en Sporting Martinus, gesteund door de wind, wist steeds vaker gevaarlijk te worden. Het was doelman Jeffrey Janssens die zich wist te onderscheiden om TOB in de wedstrijd te houden. Twintig minuten voor tijd viel de op de dat moment verdiende gelijkmaker dan toch. Een corner werd niet goed weggewerkt en een roller van Stijn Hoekstra ging onder Janssens door. TOB leek klaar voor de slacht en trainer Pieter van Netten besloot direct in te grijpen door tweemaal te wisselen. Deze wissels zorgden ervoor dat er weer evenwicht kwam in het duel.

Voor de neutrale toeschouwer was de slotfase een lust voor het oog. Het duel golfde op en neer en de winnende treffer kon aan beide kanten vallen. Aanvoerder Jeroen van Velden omspeelde op het middenveld vier tegenstanders waarna hij spits Jordy Klein vrijspeelde. Deze twijfelde geen seconde en opende de bal naar de andere kant richting Mike van de Berg, welke beheerst binnen schoot. Twee minuten later was het Lava Dollart welke op aangeven van uitblinker Jordy Klein het feest vergrootte door de 3-1 binnen te schieten. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Volgende week volgt de ontknoping in de periode. Door het wegvallen van DWS bestaat de competitie uit twee periodes van twaalf wedstrijden. Na elf wedstrijden staat TOB twee punten achter koploper DCG en volgt volgende week de kraker DCG-TOB op Sportpark Ookmeer.