TOB door zege op Sloterdijk gedeeld koploper

TOB is in de zaterdag vierde klasse B naar de gedeeld eerste plaats geklommen. De ploeg van Pieter van Netten nam deze positie een 4-1 overwinning op Sloterdijk over van Zaanlandia en moet AC Amsterdam nu alleen op doelsaldo voor zich dulden.

In het begin van de eerste wedstrijd van 2017 was goed te zien TOB door een aantal wijzigingen nog aan het zoeken was en de bezoekers uit Sloterdijk fris en fel startten. Na een kwartier spelen schoot Milan Madrid een vrije trap rakelings langs het TOB doel. Even later volgde er een messcherpe counter van TOB waarbij aanvoerder Jeroen van Velden de bal voor het doel bracht en Mike van den Berg van dichtbij doelman Tim Gooskens op zijn weg vond. Halverwege de eerste helft kreeg TOB een goede mogelijkheid nadat Donny Bos zijn collega Nana Kwarteng vrij speelde, maar ook zijn schot werd gered door Gooskens.

Aan de andere kant bleef Sloterdijk gevaarlijk in de omschakeling, al kwam het slechts sporadisch tot kansen. Na een half uur werd de wedstrijd binnen twee minuten beslist. Een corner werd ingebracht door Tim van de Horn, maar van de lijn gehaald. Kwarteng schoot in de rebound van dichtbij raak. Direct na de aftrap zette de 18-jarige spits Jessey Bodemeijer goed door en maakte, oog-in-oog met doelman Gooskens, met enig fortuin de 2-0.

De wedstrijd werd na de rust iets opener, wat resulteerde in meer mogelijkheden aan beide kanten. Na een uur spelen was het opnieuw raak voor TOB. Van Horn gaf een mooie steekpass op Van den Berg en zijn voorzet belandde uiteindelijk bij Bodemeijer. Van dichtbij was het een koud kunstje om zijn tweede van de middag te noteren: 3-0. Even later mocht Madrid opnieuw aanleggen voor een vrije trap, maar dit keer schoot de speler van Sloterdijk de bal over het doel.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kopte invaller Lava Dollart uit een voorzet van Van den Berg in de handen van Gooskens. Tien minuten voor tijd viel de 4-0 voor TOB alsnog. Maik Hanou zorgde ervoor dat Dollart alleen op de doelman af kon gaan en dit keer schoot de topschutter koelbloedig binnen. In de blessuretijd wist Sloterdijk de eer nog te redden. Uit de draai bracht Martijn van Vught de 4-1 eindstand op het scorebord.

Volgende week gaat TOB op bezoek bij reuzendoder FC Portugal Amsterdam, dat Buiksloot op een 2-2 gelijkspel hield. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.