Home / Algemeen / TOB en ZSGOWMS houden elkaar in evenwicht

TOB en ZSGOWMS houden elkaar in evenwicht

De eerste finalewedstrijd voor een plek in de zaterdag derde klasse, tussen TOB en ZSGOWMS, heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen bleven in Oostzanerwerf steken op een 2-2 gelijkspel. Dinsdagavond valt de beslissing.

In de beginfase was ZSGOWMS het dichtst bij een openingstreffer toen Earl Panka op TOB-doelman Jeffrey Janssens strandde. TOB, voetbaltechnisch de mindere ploeg, hanteerde vaak de lange bal en daar had ZSGOWMS het moeilijk mee. De thuisploeg kwam vaak gevaarlijk door, maar kreeg vlak voor rust toch een tegentreffer te verwerken. Chico van Soelen draaide goed weg en zijn schuiver was lastig genoeg om Janssens te passeren: 0-1.

Na de hervatting kreeg TOB een licht veldoverwicht en kwam het na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. ZSGOWMS-doelman Sander van der Bogaard ging in de fout en het was voor Mike van de Berg een koud kunstje om hiervan te profiteren: 1-1. De gasten hadden hierna moeite om het spel weer naar zich toe te trekken. TOB profiteerde hiervan. Uit een perfect uitgevoerde counter maakte Jessey Bodemeijer de 2-1 voor de thuisploeg.

Nadat eerst TOB nog twee kansen kreeg op 3-1, kwam ZSGOWMS een kwartier voor tijd toch op gelijke hoogte. Na een combinatie met Paul van de Horn maakte Erwin Smajic de 2-2. Ondanks een aantal behoorlijke kansen in de slotfase bleef het ook bij die stand.

“Mijn ploeg had het de eerste twintig minuten wat moeilijk, maar daarna werd het toch een gelijkopgaande strijd”, zei TOB-trainer Pieter van Netten. “In de tweede helft verzuimden wij door te drukken want er waren genoeg mogelijkheden. De 2-2 was uiteindelijk wel de verhouding. Hopelijk kunnen wij dinsdag nog stunten.” De return wordt dinsdagavond op het veld van OSC gespeeld omdat het veld van ZSGOWMS al gerenoveerd wordt.

Kijk hier voor alle uitslagen en het resterende programma in de nacompetitie zaterdag.

Verslag Herman de Wit
Foto’s John Beckman