TOB kan nederlaag niet voorkomen in restant van gestaakt duel tegen Beverwijk

Voor zaterdag vierdeklasser TOB zit het seizoen er nu echt op. De ploeg van Remco van Twiller kon in het restant van het eerder gestaakte duel tegen Beverwijk een nederlaag niet afwenden. De 0-2 tussenstand werd uiteindelijk een 2-6 nederlaag voor de Amsterdammers.

Op 6 april werd de wedstrijd vier minuten voor rust gestaakt doordat de toenmalige arbiter de controle over de wedstrijd verloor. Beide clubs werd niets strafbaars verweten, de weggezonden TOB-trainers werden vrijgesproken en de resterende 49 minuten konden worden uitgespeeld. De hervatting – een vrije trap voor Beverwijk aan de rand van het strafschopgebied – zorgde direct voor gevaar. TOB-doelman Jeffrey Janssens voorkwam tot drie maal toe een snelle beslissing.

In tegenstelling tot de vorige ontmoeting een maand geleden, waarin TOB met name in de beginfase werd overlopen, had de thuisploeg dit keer een veel groter aandeel in het duel. Dat resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden. Echt spannend werd het overigens niet, want Glenn Buijsman verschalkte Janssens met een afstandsschot en bracht op die manier de 0-3 op het scorebord. Desondanks bleef de thuisploeg de aanval zoeken en hierdoor achterin wel veel ruimte weggeven. Dat werd in de 65ste minuut afgestraft door Frank Commissaris: 0-4.

Met de moed der wanhoop en met inmiddels vier aanvallers probeerden de gastheren nog een eretreffer te produceren. In plaats van 1-4 werd het juist 0-5 nadat Commissaris een lange rush van vijftig meter kon bekronen met een doelpunt. Negen minuten voor tijd kregen de Amsterdammers toch loon naar werken. Na goed voorbereidend werk van de herstelde Jessey Bodemeijer werd de bal door een Beverwijker in het eigen doel gewerkt: 1-5.

Het slotakkoord leek alsnog voor Beverwijk te zijn toen aanvoerder Tim Suijkerbuijk een vrije trap vanaf 25 meter in de linkerbovenhoek schoot, maar in blessuretijd deed TOB nog iets terug. Donny Geel draaide goed weg van zijn tegenstander en bepaalde de eindstand op 2-6. Door de nederlaag is het laatste sprankje hoop op een nacompetitieticket wel vervlogen.

Kijk hier voor de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB