Home / Algemeen / TOB laat stijgende lijn duidelijk zien tegen Geuzen Middenmeer

TOB laat stijgende lijn duidelijk zien tegen Geuzen Middenmeer

In de zaterdag vierde klasse D heeft TOB laten zien dat het de doelstellingen die tijdens het trainingskamp gemaakt werden ook waar wil maken. In de openingswedstrijd van 2015 werd Geuzen Middenmeer met 5-2 verslagen.

Vorige week had TOB een geslaagd trainingsweekend in Heerlen afgewerkt en twee vriendschappelijke duels gespeeld tegen het sterke ZCFC en De Rijp. Voor het duel tegen Geuzen kon aanvangen had de scheidsrechter zich wegens ziekte afgemeld waarna de uitstekend fluitende invaller Dinkelberg zijn plek over nam en moest Geuzen in TOB tenues het duel spelen aangezien zij te laat waren en geen shirts bij zich hadden.

Ondanks de zwakke en ongeconcentreerde warming-up bij TOB begon het elftal van Pieter van Netten sterk aan het duel. In de vierde minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong na een uitstekende rush van uitblinker Stellios Saridakis was het de goed in vorm zijnde Marco Tillema die beheerst binnen schoot (1-0). Niet veel later wist TOB de voorsprong te verdubbelen. Mike van den Berg bediende met een mooie voorzet topscoorder Jordy Klein en Klein kopte van dichtbij beheerst binnen (2-0).

Jordy Klein blijft er rustig op los scoren en maakte weer vier treffers voor TOB
Jordy Klein blijft er rustig op los scoren en maakte weer vier treffers voor TOB

Het duel golfde in de eerste helft op en neer waarbij vooral het zwakke spel bij de bezoekers op viel. Daarnaast was TOB vooral in de afronding erg geconcentreerd waardoor het richting de rust nog kon uitlopen naar 4-0. Eerst gaf Melvin Zoetelief een dieptebal waar uitsluitend Jordy Klein op reageerde en oog in oog met de doelman van Geuzen faalde hij niet en vlak voor rust was het Marco Tillema die Jordy Klein alleen op de doelman stuurde en ook dit maal schoot hij beheerst binnen.

In de rust een jubel stemming bij TOB waar er in de winterstop veel gesprekken zijn gevoerd onderling over de beleving welke het team nodig had om van de tweede seizoenshelft nog wat moois te maken. In de tweede helft ging TOB verder waar het de eerste helft gebleven was. Een snel genomen vrije trap van Michel Dol zorgde ervoor dat Jordy Klein van dichtbij zijn vierde van de middag kon maken. Na het uur werd de concentratie minder bij de thuisploeg waardoor de bezoekers meer kansen kregen en uiteindelijk nog twee keer wisten te scoren. Voor TOB kwamen in de tweede helft nog de van een blessure terug gekeerde Elvin Ridder en Niels Wartenbergh in het veld waardoor de keuzes voor trainer Pieter van Netten nog moeilijker zullen gaan worden.

Kijk voor alle uitslagen , de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4D.

Verslag en foto’s Davy Stam