TOB loopt promotie in strafschoppenserie mis

ZSGOWMS speelt ook komend seizoen in de zaterdag derde klasse. De Amsterdammers versloegen TOB na strafschoppen, nadat ook het tweede duel in een gelijkspel (1-1, 2-2 bij verlenging) was geëindigd. ZSGOWMS nam deze penalties uiteindelijk beter dan de gasten uit Oostzanerwerf, die vierdeklasser blijven.

Al vanaf het begin waren een kansen over en weer. TOB raakte vroeg in de wedstrijd de paal en niet veel later verzuimde Erwin Smajic aan de andere kant de score te openen voor ZSGOWMS. De thuisploeg kwam weinig in gevaar, mede doordat de acties van Lava Dollart telkens te ver doorgevoerd werden. In de 35ste minuut kwam TOB goed weg toen een vrije trap van Smajic tegen de paal belandde en Nick Schäperkötter in de rebound hoog over schoot. Vlak voor rust viel de openingstreffer wel. TOB-doelman Jeffrey Janssens kon een eerste inzet nog keren, de terugspringende bal werd uiteindelijk door Foud Boutlar ingeschoten: 1-0.

Na de hervatting goed TOB goed van start in de jacht op de gelijkmaker. Vrij snel in de tweede helft kopte Robbin Kieft uit een fraai genomen vrije trap van Mike van de Berg goed raak: 1-1. De gasten geloofden er weer in en bij ZSGOWMS zat alles tegen. Dollart liet het echter na om een enorme mogelijkheid onbenut te laten. Ook Serdal Suvakci had namens ZSGOWMS de beslissing op zijn schoen, maar vond doelman Janssens op zijn weg.

Omdat de heenwedstrijd ook in een gelijkspel was geëindigd (2-2), moest verlengingen er aan te pas komen op het veld van OSC. In de eerste helft van die verlenging ging het er een paar keer hard aan toe. Een pittige overtreding van ZSGOWMS’er Paul van de Horn kon niet door de beugel en bezorgde Donny Bos een blessure, zonder dat hij hier ernstig voor gestraft werd. TOB bleef meer balbezit houden en kwam na acht minuten verdiend aan de leiding. Opnieuw was Kieft trefzeker: 1-2.

Diep in de tweede helft slaagde ZSGOWMS er pas in om op gelijke hoogte te komen. Nadat TOB kans-op-kans miste, zorgde Stephan Kalse voor de deksel op de neus: 2-2. In de daaropvolgende strafschoppenserie was de thuisploeg het sterkste. Eerst misten Sancho van Soelen (ZSGOWMS, paal) en Tim van Horn (TOB), maar na de misser van Kieft maakte ZSGOWMS geen fout meer. Zij blijven daardoor in de derde klasse en TOB loopt promotie mis door de strafschoppen.

TOB-trainer Pieter van Netten was erg teleurgesteld. “Bij de 1-2 hadden wij de 1-3 op de schoen, alleen werd deze knullig om zeep geholpen. De gelijkmaker viel vervolgens wel heel gelukkig.” Zijn collega aan de overkant, Willem Jansen, was juist tevreden met het lijfsbehoud. “Er waren momenten dat het uitstekend liep, maar ook te vaak dat het niet liep en dan slaat de tegenstander toe. Ik ben blij voor mijn ploeg, die voor de winst bleef strijden en volgend seizoen weer in de derde klasse kan spelen.”