Home / Algemeen / TOB maakt in doelpuntenfestijn geen fout bij Jong Hercules

TOB maakt in doelpuntenfestijn geen fout bij Jong Hercules

Ook na zeven competitiewedstrijd is TOB nog altijd zonder puntenverlies in de zaterdag vierde Klasse B. Op bezoek bij Jong Hercules in Beverwijk had de ploeg van Remco van Twiller geen kind aan de hekkensluiter: 3-7.

In tegenstelling tot de voorgaande twee duels begonnen de Amsterdammers nu wel scherp aan de wedstrijd. TOB wilde vanaf minuut één overal de duels winnen en zocht snel diepte. Hierdoor was het eenzijdige duel eigenlijk al binnen twintig minuten beslist. Uit een hoekschop van José Bebeto Ngeze kopte Tim van Horn in de negende minuut van dichtbij raak en na zeventien minuten was Van Horn zelf de aangever. Hij vond de snelle Esterno Vreugd, die zijn directe tegenstander in een sprintduel kansloos liet en zijn diagonale schuiver betekende de 0-2.

Nog geen twee minuten later was het ook alweer 0-3. Donny Geel liet doelman Hondema kansloos met een fraaie lob. De Beverwijkers konden hier slechts één afstandsschot van Dennis van der Velde tegenover stellen, maar deze was een simpele prooi voor TOB doelman Jeffrey Janssens. De sluitpost moest zich even later vanwege een heupblessure laten vervangen door veldspeler Jimmy Vreeken, die plaatsnam onder de lat. Veel veranderde dit niet aan het spelbeeld. De gasten bleven de bovenliggende partij en op slag van rust werd het ook 0-4. Op aangeven van Ricardo Eijken maakte Geel zijn tweede van de middag.

De tweede helft was van de Amsterdammers van een stuk minder niveau. De ruimtes werden te groot en aan de bal was het erg slordig. Dit resulteerde binnen drie minuten na rust in de 1-4. Frans Janssen verscheen opeens voor Vreeken en wist daar wel raad mee. TOB had vrij snel een passend antwoord. Op fraaie wijze krulde Vreugd de bal achter Hondema: 1-5. Jong Hercules gaf zichzelf niet zo snel gewonnen en deed met de 2-5 van Yannick Gras opnieuw iets terug.

In een duel waarin van goed voetbal steeds minder sprake was, zette TOB weer even aan en sloeg nogmaals toe. De onzichtbare Ngeze vond Jordy Klein vrij voor het doel en die tekende koppend voor de 2-6. De koek was nog niet op. Nadat Ruben Koper een solo besloot met een schot op de paal, tikte Gras in de rebound alsnog de 3-6 binnen. Echt spannend werd het niet meer. Het slotakkoord was voor de bezoekers, die Geel de eindstand zagen bepalen op 3-7.

TOB heeft na zeven wedstrijden de volle 21 punten en zag bovendien concurrenten ADO’20 en Westzaan niet verder komen dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor staan de Amsterdammers nu alleen aan kop en krijgen zij in de volgende speelronde nummer drie ADO’20 op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.