Home / Algemeen / TOB onzeker over verhuizing

TOB onzeker over verhuizing

TOB weet nog steeds niet waar het aan toe is. De club zou in 2013 verhuizen naar Sportpark Oostzanerwerf. In een vaststellingsovereenkomst met het stadsdeel Noord staat dat het nieuwe complex op 31 december zou worden opgeleverd. Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen maar van een verhuizing is voorlopig nog geen sprake. De afspraken uit de overeenkomst worden niet nagekomen.

Secretaris Cees Westereng: “We zijn met het stadsdeel wel telefonisch in gesprek maar op papier staat er nog niets. Er zijn een aantal problemen ontstaan onder meer door de hoge kosten. Tevens zijn er werkzaamheden die momenteel niet uitgevoerd kunnen worden vanwege de weersomstandigheden. Momenteel weten wij niet waar we aan toe zijn en wanneer we kunnen verhuizen. Op 12 januari staan de eerste wedstrijden gepland maar we hebben geen idee waar en of we onze tegenstanders kunnen ontvangen.”

De vaststellingsovereenkomst tussen stadsdeel Noord en TOB geeft aan dat het nieuwe complex op 31 december 2012 zou worden opgeleverd. Die datum is inmiddels verstreken maar van een verhuizing is nog geen sprake. Westereng: “De trap die toegang heeft tot onze kantine zit vol met betonrot en ook aan het dak moet nog het nodige gebeuren. Door het weer kan er niet gewerkt worden. We willen de oplevering nu in tweeën delen. Een binnen en een buiten oplevering.”

Het stadsdeel wil nu 18 januari opleveren maar dan heeft TOB maar 24 uur de tijd om alles te verhuizen want een dag later staat er een compleet programma op de agenda.  Ook de 12e staan er dus al wedstrijden gepland. Van een officiële opening is voorlopig dus nog lang geen sprake. Het oude clubhuis op sportpark Melkweg of het nieuwe op Oostzanerwerf, waar er straks gevoetbald gaat worden is nog onduidelijk. Clubs die over enkele weken tegen TOB moeten spelen doen er verstandig aan om tijdig contact op te nemen met de club voordat ze ergens voor een dichte deur staan.

Foto’s website TOB