TOB pakt drie punten in topper tegen NFC

TOB heeft in de topper in de zaterdag vierde klasse C tegen NFC de vijfde thuisoverwinning op rij geboekt. De ploeg van trainer Pieter van Netten was op alle fronten beter dan de ploeg uit Amstelveen. De bezoekers konden achteraf nog blij zijn met de nederlaag van slechts 3-0.

In de zaterdag vierde klasse C lijkt het dit jaar tussen vijf ploegen te gaan: DCG, De Meteoor, Nieuw Sloten, NFC en TOB. Het verschil in verliespunten tussen de vijf ploegen is slechts drie punten, waardoor de spanning groot is. Beide trainers moesten het vandaag met een aantal afwezigen doen. Bij NFC ontbraken maar liefst acht spelers.

De Tuindorpers begonnen uitstekend aan het duel. Binnen vijf minuten was aanvoerder Jeroen van Velden de verdediging van NFC te snel af, echter was de laatste pass telkens onnauwkeurig. In de zevende minuut viel de openingstreffer dan toch voor de thuisploeg. De voorzet van Van Velden was op maat en deze kon van dichtbij worden binnen gewerkt door Jordy Klein. TOB bleef doorzetten en na een kwartier spelen was het opnieuw raak. Bij een diepe bal zat de doelman van NFC mis en zorgde Mike van de Berg van dichtbij voor de 2-0.

TOB - NFC

Na het doelpunt besloot NFC, de ervaren ploeg van trainer Frans Bouman, er een tandje bovenop te doen. Zonder echt gevaarlijk te worden bleef het tot de rust de ploeg met het meeste balbezit, maar waren de kansen voor TOB. Hier ontbrak het echter in de afwerking. TOB-doelman Jeffrey Janssens wist de aansluitingstreffer van middenvelder Joey Hoogendijk nog te voorkomen, waardoor de ploegen met 2-0 de rust in gingen.

Ook in de tweede helft heerste TOB, alleen wist de ploeg kans op kans om zeep te helpen. Mede door het uitblinkende keeperswerk van doelman Jeremy Elgersma bleef het lange tijd 2-0. Tien minuten voor het einde viel de beslissende 3-0 dan toch. Invaller Lava Dollart wist bij de tweede paal aanvoerder Jeroen van Velden te bereiken, die keurig binnen schoot. Na de 3-0 kreeg TOB nog enkele grote kansen tot een hogere score, maar daar bleef het bij.

Trainers Van Netten en Bouman waren het na de wedstrijd met elkaar eens dat NFC blij mocht zijn met de 3-0 uitslag. Het verschil tussen de beide ploegen was te groot. Door deze overwinning is TOB in verliespunten gelijk gekomen met NFC, alleen staat de ploeg op de vijfde plaats vanwege twee minder gespeelde wedstrijden. Volgende week gaat de ploeg uit Tuindorp Oostzaan op bezoek bij FC Portugal om één van die wedstrijden in te halen.