Home / Algemeen / TOB raakt koppositie kwijt door tweede onnodige nederlaag

TOB raakt koppositie kwijt door tweede onnodige nederlaag

TOB is geen koploper meer in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Remco van Twiller ging voor de tweede week op rij onderuit. Een 2-3 nederlaag op eigen veld tegen De Kennemers kwam de Amsterdammers erg duur te staan.

In tegenstelling tot vorige week bij ADO’20 – TOB had toen de eerste helft niets in te brengen – schoot de thuisploeg uit de startblokken. Het resulteerde al snel in een ietwat gelukkige voorsprong. Kennemers-doelman Jorden Blok schoof een doeltrap na 57 seconden in de voeten van TOB-topscorer Donny Geel, die dit cadeautje dankbaar uitpakte: 1-0. De Kennemers werd volledig overlopen en drie minuten leek het zelfs 2-0 te worden. Uit een voorzet van Geel liep Jordy Klein de bal binnen, alleen werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.

TOB liet zich hier niet door uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. José Bebeto Ngeze en Tim van Horn stonden vlak achter elkaar oog-in-oog met Blok, maar beide keren stond het vizier van de aanvallers niet op scherp. Daarmee bleef De Kennemers wonderbaarlijk in de wedstrijd. Vlak voor rust kregen de Amsterdammers de straf voor het slecht omgaan met de kansen in het eerste kwartier. Doelman Jerry Janssens kreeg een schot van Tim Metselaar niet onder controle: 1-1. Nog voor de onderbreking had het zelfs 1-2 kunnen zijn, alleen volleerde Mark Formanoy over.

De tweede helft leek in niets meer op het eerste bedrijf. De organisatie was bij de thuisploeg ver te zoeken en De Kennemers voelde dat er meer te halen viel. Acht minuten na rust werd dit gevoel bevestigd toen Esmelin Rosario de diepte werd ingestuurd en de bal ongehinderd langs de uitkomende Janssens schoot: 1-2. Net na een uur spelen beslisten de Beverwijkers het duel. De ingevallen Nick Deijle mocht geheel vrijstaand de 1-3 aantekenen.

Een kwartier voor tijd moest TOB zelfs met tien man verder, omdat Geel met rood werd weggestuurd. Ondanks het ondertal probeerden de Amsterdammers terug te komen. Het opportunistische spel leverde een 2-3 op – een kopbal van Esterno Vreugd – maar verder kwam TOB niet. Omdat achtervolger ADO’20 (4-0 tegen Saenden) wel won, is de ploeg van Remco van Twiller de koppositie kwijtgeraakt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.

Foto’s John Beckman