TOB start seizoen na spannende slotfase met zege bij Sloterdijk

De derby in de vierde klasse B tussen Sloterdijk en TOB is door de bezoekers met 2-1 gewonnen. Het duel bleef tot de laatste seconde spannend maar Sloterdijk, de ploeg van Rinus Loef, kreeg de gelijkmaker maar niet op het scorebord. TOB speelde de gehele tweede helft met een man minder.

Al in de eerste minuut had TOB de score kunnen openen. Maurice de Ridder zag zijn voorzet bij de tweede paal echter gemist worden door Lava Dollart. Niet veel later viel de eerste kans van Sloterdijk al te noteren. Rachid Fatough ging alleen op doelman Jefffey Janssens af, omspeelde hem, maar schoot hem vervolgens naast het lege doel. Er zijn wedstrijden die minder spectaculair beginnen.

De kansen bleven elkaar in rap tempo opvolgen. Balverlies achterin bij Sloterdijk zorgde er voor dat Nana Kwarteng alleen op Tittel af mocht gaan. Ook hij passeerde de doelman, maar in tegenstelling tot Fatough wist hij wel te scoren (0-1). Nog geen zestig tellen later leek TOB het duel al te beslissen toen Sergio Parris (ex-Ajax) ook alleen op Tittel afging. Parris legde de bal opzij, maar Dollart raakte de paal in plaats van het net.

20160903 Sloterdrijk TOB 2

TOB kreeg steeds meer grip op het spel en maakte na ruim een kwartier de 0-2. De Ridder profiteerde optimaal van knullig balverlies in de defensie van Sloterdijk. Vlak voor rust kreeg de 17-jarige Jessey Bodemeijer van scheidsrechter Akkaya de rode kaart. De arbiter besloot op advies van grensrechter Moustaadil de jonge speler naar de kleedkamer te sturen omdat hij de grensrechter zou hebben uitgescholden. De ophef die daarna ontstond leverde nog twee spelers van TOB een gele kaart op.

De uitsluiting van Bodemeijer zorgde er wel voor dat de spanning weer terug was in de wedstrijd. Het overwicht van TOB was verdwenen en Sloterdijk rook haar kans. Een kopbal van Bart Ouwerkerk zorgde er vijf minuten na rust voor dat het alleen maar spannender werd (1-2). Doelman Janssens hield TOB in de fase die volgde op de been. Hij hield, Amned Ajnane, Nicky Hogendorp en Martijn van Vught allemaal van scoren af.

Na kansen over en weer, maar zonder treffers, zette Sloterdijk in blessuretijd nog een keer aan. Een ingooi leek het laatste gevaar te worden, maar door commentaar op de leiding van TOB-zijde kreeg Sloterdijk nog een indirecte vrije trap. Het leverde Sloterdijk niet meer het gewenste resultaat op en zo pakte TOB, de ploeg van Pieter van Netten, de volle buit in de seizoensopener.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!