TOB verslaat Sloterdijk na thriller

TOB blijft bovenin meedraaien in de zaterdag vierde klasse C. Na de onverdiende nederlaag vorige week op bezoek bij laagvlieger Roda’23 wist het elftal van trainer Pieter van Netten Sloterdijk met 1-0 te verslaan.

De gasten begonnen verrassend met vier aanvallers aan de wedstrijd, waardoor TOB in het begin van het duel aan het zoeken was. Hierdoor had Sloterdijk in de beginfase de overhand maar wist het niet gevaarlijk te worden. Na het kwartier begon TOB meer grip op de wedstrijd te krijgen en nam de thuisploeg het heft in handen. Een kopbal van Lava Dollart ging naast en een goede kans van aanvoerder Jeroen van Velden eindigde in de handen van de doelman. Aan de andere kant kon Sloterdijk sporadisch gevaarlijk worden. Spits Pascal Vos kreeg de grootste kans met een vrije trap op een mooie plek maar zijn schot belandde in de muur.

Aan het begin van de tweede helft was het TOB dat aandrong. Een punter van Jeroen van Velden ging rakelings langs het doel en ook Lava Dollart was weer dichtbij. Na een uur spelen viel toch de bevrijdende openingstreffer voor de thuisploeg. Ilhan Eren wist na een uitstekende aanval Lava Dollart te bereiken en hij schoot in de verre hoek raak.

Na de treffer ging TOB op jacht naar de tweede treffer. Invaller Jordy Klein was dichtbij maar net voordat Van Netten kon ingrijpen moest TOB met tien man verder. Ilhan Eren kreeg na een tackle op de bal zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Mosselman. Hierdoor leek het toch nog een spannende slotfase te worden. De gasten konden echter niet meer gevaarlijk worden. Het was Sloterdijk-doelman Dylon Tittel die er voor zorgde dat het slechts bij 1-0 bleef.

Door de zege blijft TOB op eigen veld ongeslagen dit seizoen. De Tuindorpers hebben momenteel slechts drie verliespunten minder dan de foutloze koploper NFC. TOB staat – met twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie – op een vierde plaats in de zaterdag vierde klasse C. Sloterdijk staat na zes punten uit evenveel wedstrijden in het rechterrijtje.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!