Jordy Klein blijft er rustig op los scoren en maakte weer vier treffers voor TOB

TOB walst in tweede helft over SDW heen

TOB is dit seizoen nog altijd ongeslagen. In de vierde klasse C rekende de ploeg van trainer Pieter van Netten in de tweede helft af met SDW. Door doelpunten van Jordy Klein (foto) en Jeroen van Velden werd het 5-2.

Na twee vrije weken mocht TOB weer aan de bak. Veertien dagen geleden had FC Portugal de spelerspassen niet op orde en afgelopen week was de ploeg uit Noord vrij. Het duel begon goed voor TOB. Het eerste kwartier werden de bezoekers goed vast gezet, maar het veldoverwicht resulteerde niet in kansen.

Halverwege het eerste bedrijf viel de openingstreffer tegen de verhouding in aan de andere kant. Een kopbal uit een hoekschop van SDW werd in eerste instantie nog keurig gestopt door doelman Jeffrey Janssens, maar in de rebound werd de bal alsnog tegen de touwen geschoten. Abdullah Zamoun was de afmaker.

Omdat het spel van de thuisploeg in de eerste helft pijn aan de ogen deed, besloot trainer van Netten nog voor de rust in te grijpen. Jeroen van Velden en Elvin Ridder betraden het veld waarbij ook de tactiek direct werd omgegooid.

In de tweede helft bleek al snel dat van Netten een gouden hand in het wisselen had. Na een uur spelen stond het namelijk al 3-1. Spits Jordy Klein omspeelde zijn directe tegenstander op de achterlijn, waardoor invaller Jeroen van Velden hard kon binnen schieten. Even later werd een vrije trap van Ilhan Erhen niet goed verwerkt waardoor Klein van dichtbij de Tuindorpers op voorsprong kon zetten. Enkele minuten na de 2-1 trof ook Klein doel. Hij schoot een strafschop onberispelijk binnen: 3-1.

Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd binnen vijf minuten op zijn kop gezet. Eerst kreeg een SDW-verdediger een directe rode kaart na natrappen. Even later kregen ook de bezoekers een strafschop. Achmed Bouchallikht benutte de buitenkans.

Tot een slotoffensief kwam het niet, want ook Elvin Rdder kreeg een directe rode kaart voor natrappen. TOB wist zich na deze momenten goed te herpakken en walste in het restant over SDW heen.

Klein schoot een snel genomen vrije trap binnen op het moment dat de doelman van de bezoekers nog bezig was met het neerzetten van de muur en Van Velden wist op schitterende wijze een mooie TOB aanval af te ronden: 5-2.

Na twee gespeelde wedstrijden staat de ploeg van Pieter van Netten met een honderd procent score op een derde plaats. “Het is nooit leuk om in de eerste helft zo rigoureus te moeten ingrijpen maar er moest iets gebeuren. De invallers brachten de spirit terug in het elftal wat resulteerde in een goede tweede helft”.

Verslag: Davy Stam.