Toch schokeffect NFC

De trainerswissel midweeks bij NFC heeft voorlopig  goed uitgepakt. Bras senior nam het over van zijn zoon en direct werd het op de tweede plaats staande RKDES met 0-1 verslagen. Bras junior: “Het zal wel een schokeffect zijn , maakt mij ook allemaal niet uit we hebben gewonnen.”

Na zes nederlagen op rij boekte de Amstelveners weer eens een overwinning. Met vader en zoon Bras langs de zijlijn (junior was nog niet speelgerechtigd)  boekte de ploeg een belangrijke 0-1 zege op het op de tweede plaatst staande RKDES.  Bras junior: “Ik was nog niet fit genoeg en heb dus samen met mijn vader de coaching gedaan. Ik deed de wedstrijdbespreking en hij heeft er nog wat motivatie termen tegen aan gegooid.”

Het doel van NFC was simpel: Knokken tot dat je er bij neer zou vallen. Al  in de eerste vijf minuten kreeg RKDES twee gigantische mogelijkheden. Onder andere Van Marel kon het net niet vinden. De trainerswissel zorgde ook voor wat wijzigingen in de basisopstelling. Zo moest doelman Rengeling op de bank plaatsnemen en verdedigde Barry Douma het doel en keerde Nick Roest terug op het middenveld. Bras junior: “Nick speelde fantastisch maar was in de loop van de tweede helft helemaal op. Barry (Douma, red.) heeft ons er echt doorheen gesleept.”

De nul achterin was heilig voor NFC. Slecht drie kansen kreeg de ploeg van vader en zoon Bras en eentje was er raak. In de 76ste minuut kon Eric van de Heuvel, wat naar later bleek, de winnende treffer maken. Bras junior: “Het maakt niet uit hoe we de punten pakken als we ze maar pakken en dat hebben we gedaan. Je kan het een schokeffect noemen. Ik vind het prima. De concurrenten hebben allemaal verloren dus we doen uitstekende zaken.”

Kijk voor alle uitslagen en de gevolgen op de klassenpagina van 3C

Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)