Toekomst DWV blijft onduidelijk

Politiek en het runnen van een voetbalvereniging zijn twee hele verschillende dingen. Zo blijkt maar weer uit het vraagstuk van DWV en Volewijckers. Beide clubs spelen al jarenlang op hun eigen sportcomplex en kennen veel historie, maar tijden veranderen. We leven in 2013 en zitten midden in het proces van herinrichting van de sportcomplexen in Amsterdam. En hier komen politiek en de voetbalvereniging ineens samen. Stadsdeel Zuid heeft kwestie AFC, Stadsdeel West heeft kwestie Chabab. Stadsdeel Noord heeft meerdere kwesties. Kwestie New Amsterdam heeft zichzelf opgelost, kwestie TOB is verhuisd, blijft over kwestie DWV/Volewijckers. Dinsdag wordt de zaak weer besproken, maar duidelijk is het een en ander nog niet.

Voor een voetbalvereniging is het vaak simpel. Je wilt een gezonde vereniging hebben met een representatieve accommodatie. De vele vrijwilligers doen de rest en maken de club tot wat hij is. Een paar sponsors is natuurlijk ook fijn. De politiek wordt met hele andere dingen geconfronteerd, waarvan geld een van de voornaamste is, vooral in deze tijd. Dus moeten er creatieve oplossingen komen, waarbij er steeds een balans tussen de financiën en het voortbestaan van de clubs gezocht moet worden. En dat valt niet mee. Ook bij de kwestie DWV/Volewijckers is dit het geval. Een voorbeeld ter verduidelijking.

In september 2011 kwam er het volgende voorstel vanuit het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Noord.
Het voorstel is om goed verspreid over Noord zeven sportparken te behouden. De komende twee jaar verdwijnen vijf voetbalvelden op Sportpark Elzenhagen en drie voetbalvelden van sportpark Melkweg. Sportpark De Weeren gaat dicht. Alle resterende parken zijn van hoogstaande kwaliteit en waar nodig investeert het stadsdeel in het verbeteren van de kwaliteit.

In tegenstelling tot dit voorstel wordt er aanstaande dinsdag, 29 januari 2013, het volgende besproken.
Aanstaande dinsdag bespreekt het dagelijks bestuur de voortgang van de opties voor de verhuizing DWV/ Volewijckers; er zijn 3 mogelijke richtingen.

DWV naar de Buiksloterbanne

Volewijckers naar Elzenhagen

DWV naar de Weeren

De uitkomsten worden eerst met de clubs besproken. Omdat het stadsdeel streeft naar sterkere verenigingen, wordt daarom tegelijkertijd gekeken naar de toekomstbestendigheid van de clubs

Het is duidelijk dat er in anderhalf jaar tijd veel veranderd is in het voorstel. Voor welke van de drie opties er uiteindelijk gekozen gaat worden is zeer onduidelijk. Het stadsdeel geeft via een woordvoerster aan dat portefeuillehouder Kees Diepeveen is dit stadium nog niet wil reageren.  Van iemand binnen DWV kregen we te horen dat de club op dit moment niet de publiciteit wil zoeken omdat het de relatie met het stadsdeel niet wil verstoren.

Dinsdag moet er dus meer duidelijkheid komen. De buitenwereld zal nog even moeten wachten. De resultaten zullen eerst met de clubs worden besproken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)