TOG boekt tegen hoogvlieger Geuzen Middenmeer eerste zege

Zondag vierdeklasser TOG heeft uitgerekend in de derby tegen Geuzen Middenmeer de eerste zege van dit seizoen behaald. De ploeg van interim-trainer Leroy Kroese verraste de nummer twee van de ranglijst met een 1-0 zege, waardoor de Amsterdammers vol vertrouwen kunnen toewerken naar de clash met hekkensluiter Buitenveldert.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, met de eerste kans voor Geuzen Middenmeer. Na ruim tien minuten werd een schot van Etkin Alpagot knap gekeerd door doelman Danny Scheepstra. De bezoekers hadden moeite met het agressief spelende TOG en moest bij vlagen terug op eigen helft. In de 35ste minuut stak Moussa Oumouh zonder bal het hele veld over en werd uiteindelijk bereikt door Ismael Oulad Abdelaziz. De middenvelder van TOG besloot zijn rush met de openingstreffer: 1-0.

Na rust ging TOG behoudender spelen waardoor Geuzen Middenmeer nog meer balbezit had dan in de eerste helft. De bezoekers kwamen er niet doorheen en creëerden weinig grote kansen. Tien minuten voor tijd wist het nog wel één hele grote kans te creëren maar de bal werd door Ernst van der Poel op kleine afstand van het doel naast gegleden. De 1-0 bleef op het scorebord staan; de eerste overwinning van het seizoen voor de ploeg van Leroy Kroese.

De verliezende trainer, Carlos Alarcon Vidal, bleef na afloop gefrustreerd achter. “Zij speelden compact met de bus voor hun zestienmetergebied geparkeerd. Eerste keer dat ze er gevaarlijk uit kwamen, was het 1-0.” Kroese, trainer aan de andere kant, was het gedeeltelijk met Alarcon Vidal eens. “De eerste helft was dat sowieso niet het geval, de tweede helft wel. Toen hebben we inderdaad alleen maar met energie gespeeld.” De 25-jarige trainer was enorm blij met de eerste overwinning tegen het hoog geklasseerde Geuzen Middenmeer. “Het blijft een burenruzie en daarom een wedstrijd op zich. Alle koppen staan dezelfde kant op en het groepsgevoel wordt nu beloond.”

Geuzenmiddenmeer zakte dor nederlaag van de tweede naar de vijfde plaats. TOG doet ondertussen goede zaken onderin. Het staat nu vier punten los van hekkensluiter Buitenveldert, dat volgende week de tegenstander is. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.