TOG haalt Johan van Wort terug naar de stad als opvolger van Van Egmond

Johan van Wort is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van zondag vierdeklasser TOG. In Amsterdam-Oost volgt de oefenmeester van Egmondia de vertrekkende Martin van Egmond op. Eerder was Van Wort vijf jaar trainer van Swift (zondag).

“De voetbalbeleving in Egmond is anders dan ik gewend ben. Daarom ben ik gaan kijken naar een nieuwe club”, legt hij uit. “Ik voel mij niet te groot om te solliciteren bij een club. TOG sprak mij aan, heb zelfs eerder al eens met ze gesproken, en ik kom in een feest terecht, want de club bestaat volgend jaar 110 jaar. Het is één van de weinige clubs die nog onder zijn eigen naam speelt, dus er zit een goede organisatie. Ik ben een Amsterdammer, dus een Amsterdamse club matcht goed. Ik ben blij dat ik daar aan de slag kan gaan.”

TOG bezet momenteel de zesde plaats in de vierde klasse G. Van Wort heeft bewust geen sportieve doelen en wil vooral ‘lol hebben en plezier maken’. “Je moet proberen zoveel mogelijk te winnen en op zondag het sportpark verlaten met het gevoel dat je een leuk weekend hebt gehad. Dat is mijn doelstelling. Niet zoals je bij andere clubs vaak hoort dat ze ten koste van alles meteen willen promoveren of in het linkerrijte willen eindigen. Persoonlijk vind ik dat lachwekkend, aangezien niemand van het voetbal hoeft te leven.”

Verslag Roy Baltus
Foto TOG

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG