Home / Algemeen / Tom Clobus: ”Met OSV bij eerste vijf eindigen”

Tom Clobus: ”Met OSV bij eerste vijf eindigen”

Tom Clobus verruilde afgelopen seizoen HBOK voor OSV en de aanvaller wil met de zaterdag tweedeklasser bovenin meedraaien.”Ik hoop dat we dit seizoen bij de eerste vijf kunnen eindigen”, vertelt Clobus.

OSV is dit seizoen prima begonnen en staat op dit moment zesde met acht punten uit vijf wedstrijden. ”We zijn redelijk goed begonnen en hadden aan het begin van het seizoen niet verwacht dat we nu al op acht punten zouden staan. Als we dit niveau kunnen vasthouden de komende tijd denk ik dat we goed kunnen meedraaien in deze tweede klasse.”

Foto Martin van Zurk: Tom Clobus (l) speelt dit seizoen voor OSV

Over zijn eigen prestaties is Clobus nog niet helemaal tevreden. ”Mijn eigen spel kan op dit moment nog een stuk beter. Ik krijg genoeg kansen maar daarvan benut ik er te weinig. Ik hoop dat ik de komende wedstrijden meer ga scoren en daarmee belangrijker kan zijn voor de ploeg.”

De 35-jarige buitenspeler is wel blij met zijn positie binnen de ploeg.”Ik ben al op leeftijd en niet een speler die constant als linksbuiten langs zijn back versnelt. Ik speel nu meer vanuit een vrije rol in de aanval en het maakt niet zoveel uit of dat van de linkerkant, recherkant is of eventueel centraal is.”

Meeuwsse en Clobus

Clobus wil graag nog twee seizoenen van waarde zijn voor de ploeg en heeft het verder ook erg naar zijn zin bij OSV. ”De trainer ken ik natuurlijk ook goed van mijn tijd bij Hilversum en we hebben verder ook een leuk team met jongens die ik goed ken en een aantal jonge talenten. Ik heb dan ook alle vertrouwen in een goed seizoen.”

 

Verslag: Joey Schoo

Foto: Martin van Zurk