Tom van den Brink schiet AFC bij GVVV weer naar veilige plek

AFC blijft bungelen rond de nacompetitiestreep van de Tweede Divisie. Door een late 2-3 zege op bezoek bij GVVV staat de ploeg van André Wetzel voorlopig weer aan de goede kant van de streep. Invaller Tom van den Brink bezorgde de Amsterdammers in de blessuretijd de volle buit.

In de eerste helft had AFC het moeilijk tegen het aanvallende gevaar van GVVV. Patrick Zonneveld moest redding brengen op een schot van Martin van Eck, Soufiane Laghmouchi schoof de bal rakelings naast en Mart de Jong mikte hoog over. Op het moment dat de storm van de Veenendalers was gaan liggen, kwam de thuisploeg twee minuten voor de rust aan de leiding. Een voorzet werd niet goed weggewerkt en vanaf de rand van het strafschopgebied volleerde Laghmouchi op zeer fraaie wijze raak: 1-0.

Nog voor het rustsignaal hadden de Amsterdammers de stand weer gelijkgetrokken. Raily Ignacio kwam goed voor zijn directe tegenstander om een voorzet van Marien Willemsen te verlengen richting de verre hoek en de 1-1 op het scorebord te zetten. Na ruim een uur spelen was de topschutter opnieuw trefzeker. Ignacio profiteerde optimaal van miscommunicatie tussen GVVV-doelman Johan Jansen en verdediger Wilco den Hartog: 1-2.

De negende treffer van Ignacio in het shirt van AFC, waardoor hij nu clubtopscorer is, leek ook de drie punten op te leveren. Vijf minuten voor tijd kwam GVVV echter goed terug. Een voorzet van Laghmouchi bleef voor het doel hangen, waarna Simon Brouwer voor de 2-2 kon zorgen.

Nadat Ilias Zaimi dicht bij de 2-3 was, ontsnapten de bezoekers in de blessuretijd aan een nederlaag. Een terugspeelbal van Willemsen was te kort op Zonneveld, alleen verzuimde Brouwer dit af te straffen. Dat kwam GVVV duur te staan, want direct daarna sloeg Tom van den Brink toe. De aanvaller, als vervanger van Melvin Grootfaam slechts enkele minuten in het veld, bezorgde zijn ploeg drie belangrijke punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.