Home / Algemeen / Tom Verhoek gaat voor tweede seizoen bij Sporting Martinus

Tom Verhoek gaat voor tweede seizoen bij Sporting Martinus

Zondag derdeklasser Sporting Martinus staat ook volgend seizoen onder leiding van Tom Verhoek. Dat werd gisteren (zondag) tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de club bekendgemaakt.

Een jaar geleden, toen Martinus hem de kans bood om dit seizoen te beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, werd al de intentie uitgesproken lang met elkaar samen te werken. “Ik ben niet een trainer die na een jaar weer ergens anders naartoe gaat”, zegt Verhoek. Zo was hij hiervoor vijf jaar assistent-trainer bij JOS/Watergraafsmeer. “Martinus is een mooie, grote en nette vereniging. De voorzitter (Rick van Bruggen, red.) heeft er super veel vertrouwen in, dat heeft hij ook uitgesproken naar mij.”

Onder leiding van Verhoek staan de Amstelveners na elf wedstrijden op de vierde plek. Direct na zijn aanstelling voerde de oefenmeester zijn eerste plannen door. Zo wordt er dit seizoen 4-3-3 gespeeld op Overburg, op een enkele uitzondering na. “Ze zijn bij Martinus heel druk bezig met de jeugd, waarvan alle eerste jeugdteams nu minstens Hoofdklasse spelen. Er komen best veel jongens door naar de selectie die er ook gelijk staan. Neem een Nils Spooren, volgens mij nog geen minuut gemist, en Matthijs Boersma bijvoorbeeld. Dat moet ook de identiteit van Martinus blijven.”

Uiteindelijk hoopt hij met Sporting Martinus de volgende stap te kunnen zetten: promotie naar de tweede klasse. “Alleen wel op de manier zoals Martinus zoals dat de afgelopen jaren aan het doen is”, benadrukt Verhoek gelijk. “We gaan niet spelers betalen of premies geven. We gaan woensdag op trainingskamp naar Valencia, dat soort dingen worden goed geregeld.” Bovendien moet op het veld het verschil gemaakt worden. “Verdedigend en qua opbouw hebben we het redelijk staan, maar we een speler daarbij nodig die er voor ons twintig kan maken. Dan denk ik dat we echt kunnen uitspreken dat we in de top-4 willen eindigen.”

Foto: Alex van Elven