Home / Algemeen / Tom Verhoek wil Sporting Martinus meer laten scoren

Tom Verhoek wil Sporting Martinus meer laten scoren

Tom Verhoek heeft zijn eerste weken als eindverantwoordelijke bij zondag derdeklasser Sporting Martinus erop zitten. De oefenmeester wil met de Amstelveners aanvallend voetballen, iets waar volgens hem nog hard aan gewerkt moet worden.

De voorbereiding is er vaak om dingen uit te proberen. Zo ook een andere voetbalvisie die Verhoek heeft meegebracht naar zijn nieuwe club. Het 4-4-2 onder zijn voorganger Ron Gerlof is door hem veranderd in 4-3-3. “Er moeten nog grote stappen gezet worden. Ik wil graag opbouwen en aanvallend spelen, maar ze zijn hier vooral gewend om verdedigend goed te staan. De doelstelling voor dit jaar is om meer doelpunten te maken dan de afgelopen twee seizoenen.”

Met Ralph Jurka (Ajax 2) raakten de Amstelveners hun clubtopscorer kwijt. In totaal verwelkomde Verhoek vijf nieuwe spelers, waarvan hij er twee van JOS/Watergraafsmeer heeft meegenomen: Aldin Mehanovic en Christopher Kleiren. “We hebben de selectie goed aangevuld. Ook de aansluiting vanuit de jeugd is prima. Ik heb twee goede jongens uit de A1 en ook in het tweede elftal kloppen een aantal jongens op de deur.”

Zijn nieuwe rol als hoofdtrainer, voor het eerst op eigen benen, bevalt Verhoek erg goed. Met randzaken hoeft hij zich niet bezig te houden. “Alles wordt geregeld: van lunches tot activiteiten voor teambuilding. Er zijn veel handjes om de selectie heen. Sporting Martinus is een erg gezellige club met vooral jongens in de selectie die hier al twintig jaar spelen. De kantine ging afgelopen week pas om vier uur dicht. Zoiets is erg leuk.”

Dit seizoen staat in het teken van het honderdjarig bestaan van Sporting Martinus. Dat moet volgens Verhoek ook meer toeschouwers naar Sportpark Overburg leiden. “Tijdens het Kampioenschap van Amstelveen speelden we tegen RODA’23 (4-1 zege, red.). Bij zo’n wedstrijd merk je dat er veel meer mensen op afkomen. Dat smaakt naar meer.”

Foto: Alex van Elven

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)