Ton Bras jr. opvolger Van Leijenhorst bij Abcoude

Zondag tweedeklasser Abcoude heeft Ton Bras junior aangesteld als opvolger van de vertrekkende Joey van Leijenhorst. Bras is momenteel al trainer van het tweede elftal van de club. Tijdens het trainingskamp in Barcelona spraken beide partijen het vertrouwen in elkaar uit. De afgelopen dagen werden de details uitgewerkt en kon het contract getekend worden.

Bras: “Ik ben nu bezig aan mijn eerste seizoen bij Abcoude. Via Joey (van Leijenhorst, red.) ben ik bij de club gekomen. Het is dicht bij mijn huis en werk dus goed te combineren. Ik ken natuurlijk alle spelers en die hebben enthousiast gereageerd om met mij het nieuwe seizoen in te gaan. Dat was voor mij wel heel belangrijk. Ik zie het als een mooie uitdaging.”

Het is al weer even geleden dat Bras een eerste elftal onder zijn hoede had. Zijn laatste klus als hoofdtrainer was in het seizoen 2011/2012 toen hij bij NFC aan het roer stond. Bras: “Het is inderdaad wel even geleden. Ik ben toen gestopt omdat ik het niet meer kon combineren met mijn werk en toen heb ik even afstand genomen van het voetbal. Nu heb ik het plezier weer terug en ben ik blij met de kans die ik nu krijg.”

Abcoude staat momenteel op de elfde plaats in de tweede klasse B en moet er nog alles aan doen om niet te degraderen. Bras: “Het vertrouwen is momenteel even weg, maar gezien het trainingskamp denk ik dat het allemaal wel goed gaat komen. We moeten echt niet degraderen. Het is een goede groep en met de meeste spelers heb ik al samengewerkt. Ik hoop dan ook dat iedereen blijft want we hebben een groep die dit niveau zeker aan kan.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC