Ton du Chatinier (AFC): “Er gaan koppen rollen”

AFC verloor zaterdag in de Tweede Divisie met 3-1 van VVSB. AFC stond bij rust na een dramatische eerste helft met 2-0 achter. Trainer Ton du Chatinier greep keihard in en wisselde drie man. Edip Biberoglu, Guido Moelee en Glenn van Zoolingen werden naar de kant gehaald.

Na afloop sprak trainer Ton du Chatinier met een verslaggever van FOX. Helaas mogen wij (rechtenkwestie) de beelden niet uitzenden, maar het interview met de trainer was op zijn zachtst gezegd opzienbarend genoeg om de tekst volledig uit te typen voor u.

Verslaggever: “Het is niet de eerste keer dat jullie zo slap beginnen. Dat is ongelofelijk. Wat is dat toch?”
Du Chatinier: “Ik heb in de rust gezegd dat is des AFC’. Ik ben daar in 2000 ook al geweest. Het is altijd heel netjes. (En dan met bekakte stem) Kom op jongens we gaan er voor met zijn allen, maar als het dan moet gebeuren geven we niet thuis en dan moet ik altijd maar mijn amandelen uit mijn keel schelden om het weer recht te breien. Maar dat moet anders en anders is het jammer en dan gaan er koppen rollen en ga ik andere spelers opstellen.

Verslaggever: “Er zijn koppen gerold in de rust. Er gaan ook koppen rollen naar het volgende duel?”
Du Chatinier: “Ja.”

Verslaggever: “Kun je al zeggen wie. Dezelfde drie?”
Du Chatinier: “Nee. Dat geef ik aan mijn spelers aan, maar met dit… Ik heb jongens die willen en degene die niet willen moeten lekker in de Reguliersdwarsstraat gaan zitten in Amsterdam, want die heb ik niet nodig.”

Verslaggever: “Het wordt een leuk trainingsweek bij AFC denk ik.”
Du Chatinier: “Nee hoor we trainen gewoon altijd maandag, woensdag en donderdag. Het wordt een hele leuke trainingsweek, als ze maar gewoon luisteren en doen wat er moet gebeuren. Dan wordt het gewoon gezellig, maar ik accepteer niet dat we als een stelletje lamzakken lopen te voetballen de eerste helft. Nogmaals dat accepteer ik gewoon niet.”

AFC neemt het zondag op eigen veld op tegen TEC. We zijn benieuwd wie er in de basis staan.

Beeld FOX Sports

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)