Home / Algemeen / Ton Ojers moet wederom opnieuw beginnen

Ton Ojers moet wederom opnieuw beginnen

Een dwarslaesie heeft het leven van voormalig voetbaltrainer en analist volledig op zijn kop gezet. Bijna een jaar geleden werd hij opgenomen met een huidziekte. Suikerziekte en een vaatziekte zorgde er voor dat zijn linker onderbeen is geamputeerd en dat hij inmiddels niet meer kan lopen. Afgelopen weken lag hij weer in het ziekenhuis.

Ojers woont al sinds mei in het revalidatiecentrum aan de Overtoom in Amsterdam. De afgelopen twee weken bracht hij echter weer door in het AMC wegens een slijmbeurs ontsteking. Sinds een week is hij terug aan de Overtoom. Ojers: “Ik moet weer helemaal opnieuw beginnen. Alles wat ik de laatste tijd aan kracht had gewonnen ben ik kwijt geraakt. Ik was sterk aan het worden, maar ik sta weer op nul.”

De pijn aan zijn rug en buik zijn niet te dragen. Ojers: “De pijn is het ergste. Die dwarslaesie is het niet alleen. Er komt zoveel meer bij kijken. Niet alleen de fysieke klachten, maar ook het mentale aspect is heel erg zwaar. Ik moet het zelf verwerken en dat is heel lastig. Daar heb ik moeite mee.”

Ton Ojers als coach van FCNH in het Olympisch Stadion
Ton Ojers als coach van FCNH in het Olympisch Stadion

Ojers gebruikte een tijd morfine, maar daar besloot hij mee te stoppen. Ojers: “ Ik werd helemaal gek van die morfine. Ik was mezelf niet meer. Nu rook ik vier keer per dag een jointje om de pijn wat te vergeten. Dat bevalt me prima. Over een half uur steek ik de eerste van vandaag weer op (11:00 uur ’s ochtends, red.). Als ik dat niet doe trek ik het niet en ik blijf er redelijk helder onder. Met morfine werd ik een zombie.”

Toen Ojers in mei van dit jaar naar de Overtoom vertrok werd hem gezegd dat hij zeker een jaar zou moeten revalideren. Door alle ziekenhuis onderbrekingen valt er nu niet te zeggen hoe lang hij daar nog moet blijven. Ojers: “Ik ben daar ook niet mee bezig. Elke dag heb ik diverse vormen therapie. Het is zwaar, maar het gaat me redelijk af. Tafeltennissen is echt geen probleem voor me.”

Foto boven: Ojers als analist in de studio van RTVNH

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)