Ton Ojers strijdlustiger dan ooit

Iedereen had zijn vraagtekens toen Ton Ojers zich meldde om derde klasser DCG te gaan trainen. Hij zou zijn clubje wel even behouden voor degradatie en zorgen dat ze binnen een paar jaar twee klassen hoger spelen. Het blonde voetbalorakel weet hoe mensen over hem denken en trekt zich er weinig van aan. De tussenstand? DCG haalde in de eerste periode 6 punten, tijdens de tweede periode stapte Ojers in en werden er 11 punten gehaald. In de derde periode is DCG medekoploper met de volle 9 punten uit 3 wedstrijden. Maar Ojers is nog niet klaar en zei vandaag in een telefonisch gesprek dat hij strijdlustiger is dan ooit.

Ojers:’Kijk, het moge duidelijk zijn, die jongens van mij kunnen niks. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 18 jaar en dan hoef ik niets meer te vertellen. Het enige dat ik kan doen is keihard trainen met ze. En dat doen we. Voorheen stonden er soms 4 of 5 man op de training. Nou ik kan je vertellen, bij papa gebeurt dat niet. Ze hebben denk ik nog nooit zo hard getraind.’

Je wisselde afgelopen weekend twee spelers die er net in stonden. Dat is wel hard toch?
‘Ja, nou en? Ik wil 11 goede spelers in het veld en iedereen die daar niet aan meedoet, kan weer komen zitten. Hoewel ik wel de enige trainer ben die dit ooit gedaan heeft, vier spelers op 1 plek gebruiken binnen een wedstrijd. ‘

Is het goed gekomen met die jongens? Ze waren behoorlijk teleurgesteld?
‘Geen gezeur hoor, ik ben keihard, maar eerlijk. Als ze er niet tegen kunnen is het hun probleem. En dan hoor ik al die trainers alweer een mening hebben over mij, maar ik heb 7 hoofdklassers getraind, iets waar de meesten van hen alleen over kunnen dromen.’

Waar wil je heen met DCG?
‘Naar de hoofdklasse, dat moge duidelijk zijn. Kijk, aan het begin van het seizoen kon je alle toeschouwers een rondje geven na afloop en dat was je een tientje kwijt. Afgelopen zondag had dat je al honderd euro gekost. Zo is het. DCG is een topclub en er is alleen de weg omhoog, meer niet.’

Aanstaande zondag de derby tegen de buren van AGB, wat verwacht je?
‘Bij AGB weet je nooit wat voor ploeg je tegenover je hebt. Ze zijn strijdvaardig, nou dan gaan wij net iets harder strijden. Ik wil die derde periode pakken of vierde worden op de ranglijst, zodat we nacompetitie spelen.’

Ben je er ook weer zelf tot het einde bij deze keer?
‘Ik moet voor mijn werk bij RTVNH altijd eerder weg. Ik had nu eenmaal de afspraak dat ik dat zou doen. Die afspraak had ik eerder dan dat ik bij DCG was. Dan hou ik me daar aan, zo ben ik’.

Aanstaande zondag zal moeten blijken of DCG en Ton Ojers de weg omhoog voort kunnen zetten. Het Amsterdamsche Voetbal zal er met de camera getuige van zijn. Brult Ojers volgende week nog harder of steekt AGB daar een stokje voor? Zondagavond kunt u het zien op onze website.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)