Ton Pronk en Pancratius gaan uit elkaar

Het bestuur van  zondag eersteklasser Pancratius en Ton Pronk hebben in goed overleg  besloten aan het eind van  het seizoen uit elkaar te gaan. Pronk is dan vijf seizoenen hoofdtrainer geweest van de club uit Badhoevedorp.

Onder zijn leiding heeft de selectie grote veranderingen ondergaan. Hij heeft de spelersploeg verjongd en is op zoek gegaan naar Pancratius spelers die vanuit de jeugd elders waren gaan voetballen. Dit heeft ertoe geleid dat spelers die bij betaalde voetbal organisaties in de jeugd speelden, maar daar niet goed aan bod kwamen, terug op het nest keerden.

Ton Pronk gaan aan het eind van het seizoen na vijf jaar uit elkaar
Ton Pronk en Pancratius gaan aan het eind van het seizoen na vijf jaar uit elkaar

Voorzitter Harry den Arend: “ De grote kwaliteit van Ton Pronk is dat hij in staat is om jonge jongens mee te nemen in het spelletje dat voetbal heet. Hij weet ze te pakken en te raken. Hij haalt uit de jongens wat er in zit en meer. Hij zorgt dat er bezieling optreedt en dat men plezier in het spel blijft behouden. Met zijn eigen voetbalverleden weet hij op technisch vlak de spelers verder te laten kijken dan de bal naar elkaar over te spelen. Hij zorgt voor diepgang en overtuiging in het spel.”

Door het besluit vroeg te nemen geeft het alle partijen de mogelijkheid de markt te verkennen en gesprekken aan te gaan met nieuwe kandidaten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)