Ton Pronk naar Legmeervogels: “Verhaal spreekt me aan”

Ton Pronk is de nieuwe trainer van Legmeervogels. Hij volgt Alami Ahannach op, die de club na vier maanden verlaat.

Het was een roerig jaar voor Legmeervogels. In het najaar zag de club Roy van der Mije naar OFC vertrekken, waarna het Alami Ahannach aanstelde. Ahannach besloot na 4 maanden ook te vertrekken, omdat hij de selectie te smal vond om nog een seizoen mee te werken. Ton Pronk kijkt daar anders naar en ziet een club met een heldere, voor hem aansprekende visie: “Ik ben over het algemeen een trainer die langdurig bij een club zit en werk graag met groepen die affiniteit hebben met de club waarvoor ze spelen. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat je als team weerbaarder bent.” Dat is precies waar Legmeervogels naar toe wil: met veel Uithoornse jongens een stabiele ploeg worden.

“Dat verhaal spreekt me aan en we hebben elkaar daarin goed kunnen vinden”, aldus Pronk, die de afgelopen twee seizoenen trainer was bij competitiegenoot FC Uitgeest. Hij heeft Legmeervogels dit seizoen geregeld aan het werk gezien, in onderlinge duels, maar ook daarbuiten: “Omdat De Meern en Papendorp uit de competitie waren gegaan, hadden we wat weekenden vrij. Toen heb ik Legmeervogels ook aan het werk gezien en een goede indruk gekregen. Ik vind het een interessante selectie”, aldus de trainer.

De trainer ziet dan ook kansen: “De eerste klasse is kwalitatief heel interessant. Ik ben ervan overtuigd dat als de jongens langer met elkaar samen spelen, ze elkaar makkelijker gaan vinden.” In zijn laatste vijf seizoenen als trainer, wist Pronk drie keer de nacompetitie te bereiken met zijn ploeg. Dat hoopt hij met Legmeervogels ook te gaan doen: “Misschien nog niet komend seizoen, maar op termijn lijkt dat me een mooi doel.”

Legmeervogels-trainer Ahannach verlaat de club na vier maanden

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)