Home / Algemeen / Tony Schreurs keert terug naar Pancratius om loopbaan weer op te pakken

Tony Schreurs keert terug naar Pancratius om loopbaan weer op te pakken

Vier jaar is hij weggeweest, maar vanaf komend seizoen draagt Tony Schreurs weer het tenue van zondag tweedeklasser Pancratius. Afgelopen zomer besloot de 27-jarige aanvaller nog zijn schoenen op te bergen. In Badhoevedorp wil hij zijn loopbaan weer oppakken.

In het shirt van zaterdag Hoofdklasser Ter Leede had Schreurs vorig seizoen veel last van blessureleed. “Als je bij Ter Leede aan de bak wil komen, moet je drie keer in de week trainen. Ik had nauwelijks tijd om te herstellen, want op trainingen geef ik alles. Ik wil niet opgeven, maar soms knapte er iets in mijn spieren waardoor het niet ging. In totaal heb ik vorig seizoen misschien vijf wedstrijden gespeeld. Ook wilde ik graag nog op vakantie. Dat is alleen lastig als je rekening moet houden met een voetbalseizoen.”

Schreurs besloot te stoppen en had een afspraak met Ter Leede dat, mocht hij weer gaan voetballen, hij terug zou keren in Sassenheim. Een belletje van Danny Hijzelendoorn, de nieuwe trainer van Pancratius, veranderde de zaak. “Bij Pancratius heb je iets meer vrijheid. Dat sprak mij meer aan. Het is te gek dat Danny de nieuwe trainer wordt. Ik denk dat hij in staat is om een leuk team bij elkaar te rapen dat mee gat doen voor het kampioenschap. Bovendien spelen al mijn vrienden nog bij de club en ken ik er veel mensen. Ik werd zelfs door Menno Schelling eraan herinnerd dat ik ooit heb gezegd terug te keren bij Pancratius. Maar dat kan ik zelf niet meer herinneren.”

De aanvaller erkent dat het sportief gezien een stap omlaag is, van de Hoofdklasse naar de tweede klasse. “Je gaat mee in het niveau. In sommige wedstrijden spring je er bovenuit en de andere keer bak je er niks van. Vanaf juni heb ik niks meer gedaan. Om mezelf fit te houden ben ik blijven trainen in de sportschool. In het begin vond ik het niet zo erg om geen verplichtingen meer te hebben, maar op een gegeven moment begin je het te missen en wil je weer op het veld staan.”

Verslag Roy Baltus
Foto Orange Pictures

Send this to a friend