Tony Tol gaat niet in op nieuwe aanbieding De Dijk: “Wil het plezier terugvinden”

Tony Tol gaat tweededivisionist De Dijk na dit seizoen verlaten. De 29-jarige rechtsback is momenteel bezig aan zijn tweede jaar aan de Schellingwouderdijk. Hij kreeg een nieuwe aanbieding voorgeschoteld, maar heeft besloten hier niet op in te gaan om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

“Na alles wat er gebeurd is, weet ik niet wat er nog komen gaat en of het daadwerkelijk rustiger is geworden”, legt Tol uit. “Elke dag hoor je weer nieuwe dingen. Fred Benson die komt en dan toch weer niet, Pietje (Nabil el Gourari, red.) die eerst terugkomt en direct weer weggaat. Het is ook onduidelijkheid hoe het met volgend seizoen gaat, wie er wel en niet blijft. Het team is door elkaar geschud, door alle onenigheid zijn jongens afgehaakt. Je probeert te zorgen voor een goede sfeer, maar iedereen houdt zich teveel bezig met de randzaken. Als die leidend zijn, komen de irritaties.”

Ook Tol overwoog, net als meerdere spelers, zijn spullen in te leveren. “Maar geen enkele ploeg gaat middenin het seizoen een rechtsback halen, ik word er zelf niet fitter op en laat mij zeker niks opdragen. Ik voetbal omdat ik het leuk vind. Zolang ik dat nog heb, blijf ik doorgaan. Al moet ik wel zeggen dat het echte ‘leuke’ er na dit seizoen wel een beetje van af is.”

De vleugelverdediger kwam in 2016 over van IJsselmeervogels, waar hij zeven seizoenen speelde. In zijn eerste jaar werd Tol met De Dijk kampioen van de Derde Divisie. “Dat was een fantastisch jaar. De sfeer was uitstekend. Dit seizoen begon het goed; we wisten dat we tegen betere tegenstanders voetbalden en dat we dus minder punten zouden pakken. Alle ophef met de sponsor heeft vervolgens een grote impact gehad op het team. Dit seizoen is een fiasco geworden, met alle gevolgen van dien.”

Inmiddels hebben enkele clubs al interesse getoond, maar is nog niets concreet. Tol heeft duidelijk in beeld waar hij zijn loopbaan voort wil zetten. “Ik ga liever naar een stabielere club toe waar ik nog een paar jaar met plezier kan voetballen. Dat ben ik wel kwijtgeraakt en dat hoop ik ergens anders terug te kunnen vinden. Ik ben nog fit en sta open voor een nieuwe uitdaging. Natuurlijk het liefst op het hoogste niveau, maar ik sluit niets uit. Zelfs niet wanneer er geen interessante club voorbij komt, dat ik eventueel toch blijf.”

Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)