Home / Algemeen / Toofeek (RODA’23) over duel met Pancratius: “Het wordt een leuk derbytje”

Toofeek (RODA’23) over duel met Pancratius: “Het wordt een leuk derbytje”

Iets meer dan twee maanden geleden werd Pancratius op eigen veld te kijk gezet door RODA’23: 0-4. Pancratius maakte daarna een opmars door en ook de Bovenkerkers bleven boven verwachting goed presteren. Aankomende zondag staan de nummer vijf en zeven uit de zondag tweede klasse B opnieuw tegenover elkaar.

Aan het begin van het seizoen was iedereen bij RODA’23 het over één ding eens: het eerste elftal zou een lastig seizoen krijgen. “Met de leegloop en de gokjes die wij hebben genomen met nieuwe spelers, hadden we ons ingesteld op lijfsbehoud,” aldus Bnar Toofeek, bezig aan zijn eerste seizoen. “Maar het loopt boven verwachting goed. Vlak na de winterstop tegen Hooglanderveen hadden wij al 23 punten en heb ik de jongens verteld dat we al veilig zijn.”

Voor zondag verwacht Toofeek een heel andere wedstrijd dan die van 20 januari, toen RODA’23 in Badhoevedorp gemakkelijk won. “Zij zitten in een goede flow en hebben al zes wedstrijden achter elkaar gewonnen. Ook denk ik dat ze ons een stuk serieuzer nemen dan eerst. Daarnaast is hun team wat sterker geworden en hebben ze veel positieve energie gekregen. Het wordt zeker niet zo makkelijk als in de eerste wedstrijd.”

Danny Hijzelendoorn, de trainer van Pancratius, is een bekende van Toofeek. “Ik ken hem nog uit de jeugd van Amstelveen/Heemraad en de derby’s van RODA’23 tegen Sporting Martinus, die hebben we meerdere keren tegen elkaar gespeeld. Als jeugdtrainers van de clubs die we nu trainen zijn we elkaar ook vaak tegen gekomen.” Niet alleen de trainers kennen elkaar goed, veel spelers kennen elkaar ook van school. “Het wordt dus een leuk derbytje.”

Dat RODA’23 er nu goed voor staat en zo goed als veilig is, betekent voor Toofeek niet dat hij achterover kan gaan leunen. “De prestaties wil ik graag doorzetten. Het liefst met mooi voetbal.” Over volgend seizoen wil hij nog niet teveel kwijt. “Een paar sterkhouders hebben al toegezegd te blijven en op sommige posities wil ik ons wel versterken. Maar ik wil niet veel spelers halen. We hebben ook een goede lichting Onder-19 die tweede divisie speelt. Het zou mooi zijn als we deze groep kunnen verbeteren en daar nog paar jongens van kunnen inpassen.”

Tekst: Jesper Roele
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend