Home / slideshow / Top 200 Amateurclubs: De Dijk zet met hoofdjeugdopleiding Martin Steenvoorden volgende stap

Top 200 Amateurclubs: De Dijk zet met hoofdjeugdopleiding Martin Steenvoorden volgende stap

De ranglijst met de top 200 Amateurclubs kende in 2021 maar liefst 20 verenigingen uit de regio Groot-Amsterdam. Stuk voor stuk lieten zij zien op de goede weg te zijn. Wij spreken de komende weken met de twintig gelukkige clubs over het succes. Waar zijn zij tevreden over? En op welke vlakken valt nog winst te boeken?

Martin Steenvoorden is sinds 1 maart de hoofdjeugdopleiding van De Dijk. De voormalig trainer van onder meer WV-HEDW en Quick Boys gebruikt het huidige seizoen om zijn licht te laten schijnen over het doen en laten binnen de vereniging. “Ik ben natuurlijk pas net bezig met deze nieuwe uitdaging, maar vooralsnog bevalt het uitstekend”, vertelt Steenvoorden over zijn eerste tweeënhalve maand bij De Dijk. “Voorlopig besteed ik veel tijd aan het spreken en zien van mensen bij de club, zodat ik kan bekijken hoe iedereen binnen de vereniging met elkaar omgaat.” Daarnaast merkt Steenvoorden dat het seizoen langzaam ten einde loopt. “Door corona en de examentijd kijkt iedereen vooral uit naar volgend seizoen. Dat is natuurlijk begrijpelijk.”

Steenvoorden hoopt als buitenstaander een belangrijke rol te kunnen spelen in het huidige jeugdbeleid van de club. “Je merkt bij veel clubs bijvoorbeeld dat, zeker in coronatijd, het lastig is om miscommunicatie te voorkomen. Daardoor ontstaan misverstanden die simpelweg voorkomen kunnen worden. Ik hoop daarom onderlinge contacten aan te halen en teams, trainers en het bestuur dichter bij elkaar te krijgen. Vooralsnog gaat dat goed, al is dat in deze coronacrisis lastig waar te nemen.” De hoofdjeugdopleiding weet dat De Dijk voldoende talenten in de jeugdteams heeft spelen. “Het mooie aan De Dijk is dat de aandacht net zo goed naar de breedteteams gaat als naar de selectieteams. Ik geloof dat dit heel belangrijk is om een sterke en stabiele vereniging te zijn. Daar willen we de komende jaren mee doorgaan.”

Voorlopig zit Steenvoorden echter nog in de ontdekkingsfase en gebruikt hij zijn energie vooral om te observeren. “Ik wil zien hoe de lijnen lopen en mensen binnen De Dijk zoveel mogelijk bij elkaar brengen. Dat is volgens mij een van mijn krachten die ik bij mijn nieuwe functie moet inzetten.” De huidige 26ste plaats op de ranglijst ziet Steenvoorden voorlopig als detail. “Dat gaat uiteindelijk maar over een meting, waardoor ik daarmee niet teveel bezig ben. Het is niet nodig om De Dijk te vergelijken met een andere club, want ik wil mijn energie en tijd aan deze verenging geven. Het mooie van de club is dat onze jeugdspelers volop kansen krijgen om door te stromen naar de Zondag 1, Zaterdag 1 of Onder 21, dat momenteel grotendeels uit zelf opgeleide spelers bestaat. We gaan De Dijk daarbij de komende jaren stap voor stap laten doorgroeien.”

Tekst: Jordi Smit

Top 200 Amateurclubs: AFC blijft scherp op veranderingen in het voetballandschap

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)